• Jaga lugu:

  Sõõrumaa: oleks tahtnud rohkem

  Edgar Savisaare valimisliiduga ühise bloki moodustanud valimisliidu Tegus Tallinn üks juhte ettevõtja Urmas Sõõrumaa ütles pärast e-hääletuse tulemuste selgumist, et oleks tahtnud saada rohkem. Ta ütles ka, et kaotuse korral on see ta ainus etteaste poliitikas.

  "Kuid arvestades, et teised erakonnad tegutsevad üle Eesti, aga meie ainult Tallinnas, siis ega see e-hääletuse tulemus nii katastroofiline ka pole," ütles Sõõrumaa.
  Savisaare liidu ning Tegusa Tallinna ühise nimekirja pilt oli päris e-häälte selgumist nutune: pealinna e-häältest saadi kätte vaid 2,1% ehk pälviti 1262 e-valija toetus.
  Sõõrumaa on kindel, et Savisaare valimisliiduga liitumata oleks nad teinud veel halvema tulemuse.
  "Kõik need, kes on meile näpuga näidanud… Ma rääkisin pea 200 inimesega. Alguses lubasid kõik aidata ja kaasata, kuid lõpus käitusid nagu tüüpilised eestlased – nii kui ütlesin, et löögu valimisliidu rivvi, öeldi, kohe ei-ei-ei, ma ei saa sel või tol põhjusel,“ rääkis ettevõtja Tegusa Tallinna loomise valudest.
  Ta lisas, et kuna nad jäid Jüri Mõisa ja mõne ettevõtjaga omapäi, siis ega neil palju võimalusi enam polnudki. "Taktikaliselt mõeldes: Savisaar on ikkagi paljude Tallinna kodanike häälte esindaja, kelleni meie oska küündida, kuid keda oleks patt olnud mitte kaasata," tõdes Sõõrumaa.
  Sõõrumaa lisas, et kui ta seekord valimistel midagi ei saavuta, siis tõenäoliselt ta edaspidi poliitikaga ei tegele. "Jääbki töö jaoks rohkem aega," rääkis ta. Küll aga oleks tal hea meel, kui Tegus Tallinn annaks tõuke uue erakonna loomiseks. Ettevõtja ütles, et ta toetaks ja annaks hoogu uutele tulijatele, kes on valmis praegust poliitilist maastikku raputama.
  Savisaar ise tuli Tallinnas kohvikus Komeet peetud valimispeole kella 21 ajal ning ütles eelhääletamise tulemuste kohta, et nad andsid enda poolt kõik ning nüüd on ülejäänu valijate endi teha.
  Küsimuse peale, millist tulemust ennustab Savisaar enda või tema suurimaks konkurendiks peetava, Keskerakonna kesklinna ning Lasnamäe piirkonna esinumbri Mihhail Kõlvarti häältesaagiks, vastas Savisaar, et tema ennustamisega ei tegele. Küll aga ütles ta, et Kõlvart on tema järeltulija.
  Tavaliselt on Savisaar tuntud selle poolest, et saabub Keskerakonna valimispidudele alguskellaajast oluliselt hiljem. Seekord vastas Savisaar, et tuli peole varem, kuna tal oli pikk tee tulla.
  Miks tuli kohale Vabaerakonna esimees?
  Artur Talvik ja Urmas SõõrumaaFoto: Andras Kralla
  Sõõrumaad ja Mõisa saabus vahepeal tervitama Vabaerakonna esimees Artur Talvik. Reporterite uurimise peale, mis teda täna Tegusa Tallinna juurde tõi, vastas Talvik naerdes: "Me ju seisame valimisliitude eest!"
  Siiski lisas ta ruttu, et tegi nalja. Nimelt käis Talvik äsja Tallinna TVs intervjuud andmas ja ta otsustas pärast seda ka peolt lihtsalt läbi hüpata. Tegusa Tallinna valimispidu asub kohvik Komeedis, mis on Tallinna TV stuudioga samas majas.
  E-valimiste tulemuste kohta ütles Talvik, et teada ju on, et Keskerakond e-hääletustel palju hääli ei kogu ja enamik hääli saab paberitelt. "Arvan, et Tallinnas ei muutu mitte midagi," ütles ta.
  Talviku sõnul võiks teha üldse igas linnaosas eraldi hääletuse, sest vastasel juhul ei kao Tallinnast kunagi ühe erakonna diktatuur. Ta lisas, et tal on kahju, et nii paljud inimese ei saa aru peibutuspartide kasutamisest ja valivad inimesi, kes tegelikult kunagi volikokku ei lähe.
  "Mis te arvate, et Hanno Pevkur läheb kohaliku omavalitsuse volikokku? Või Taavi Rõivas? Tegelikult viimane võib-olla läheb kah, tal on nüüd rohkem aega..." ütles Talvik.
  Edgar Savisaar valimispeol.Foto: Andras Kralla
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Raadiohommikus: kuidas säästa kõrge elektri hinna juures kümneid tuhandeid eurosid?
Reedeses hommikuprogrammis vestleme inseneribüroo DeltaE juhatuse liikme ja energeetikaeksperdi Marti Arakiga, kuidas järjest kallima elektri juures vähem maksta. Samuti uurime, kui paljud kokkuhoiukohtadest on nii-öelda madalal rippuvad viljad, kui palju nõuavad need täiendavaid investeeringuid.
Reedeses hommikuprogrammis vestleme inseneribüroo DeltaE juhatuse liikme ja energeetikaeksperdi Marti Arakiga, kuidas järjest kallima elektri juures vähem maksta. Samuti uurime, kui paljud kokkuhoiukohtadest on nii-öelda madalal rippuvad viljad, kui palju nõuavad need täiendavaid investeeringuid.