Äripäev • 19. oktoober 2017 kell 7:19

Riisalu: Tartu ettevõtluses on palju näilist ebaõiglust

Aivar Riisalu  Foto: Margu Ansu, Tartu Postimees/Scanpix

IRLi Tartu linnapea kandidaadi, ettevõtja Aivar Riisalu sõnul esineb Tartus teatud ettevõtjatel linnaga asju ajades probleeme.

„Isegi kui Tartus ei ole otsest korruptsiooni, siis on väga palju näilist ebaõiglust. See tähendab seda, et kui sa oled õige ettevõtja, siis liiguvad asjad Tartus hästi, kui sa oled vale ettevõtja, siis sinu asjad Tartus väga hästi ei liigu," rääkis Riisalu täna Vikerhommikus.

Tema sõnul on sellele väga paljud ettevõtjad ka tähelepanu juhtinud. "Nüüd me hakkamegi aru saama, et vennad seal toimetavad ja kui sa ei ole piisavalt usaldusväärne toimetamistes, siis sa võidki otsuseid ootama jääda," ütles Riisalu.

Riisalu tõi näiteks, et tema heade äripartnerite detailplaneeringut on menetletud Tartu kesklinnas 20 aastat. "Ja lõppu ei paista. Aga samas on teisel pool jõge südalinn reformierakondlike ettevõtjate objekte ilusasti täis ehitatud," nentis ta ja lisas, et teatud juhtudel ei liigu arendused piisava kiirusega.

Riisalu sõnul ta ei imesta, et nüüd on sellised juhtumid välja tulnud. "Imestama paneb, kuidas nii kaua aega läks," märkis Riisalu.

Kaitsepolitsei pidas kolmapäeval korruptsioonikahtlusega kinni Tartu abilinnapead, reformierakondlase Valvo Semilarski ja keskerakondlase Artjom Suvorovi ning võttis sama asjaga seoses 48 tunniks vahi alla Tartu ettevõtja Aivo Pärna.

Hetkel kuum