Tootjahinnaindeks püsib stabiilne

20. oktoober 2017, 09:00
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks püsib stabiilne.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20171020/NEWS/171029999/AR/0/tööstus.jpg

Tööstustoodangu tootjahinnaindeksi muutus oli septembris võrreldes augustiga 0,0% ja võrreldes eelmise aasta septembriga 4,5%, teatab statistikaamet.

Tootjahinnaindeksit mõjutas septembris eelmise kuuga võrreldes keskmisest enam kütteõlide tootmise, elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamise ning kemikaalide tootmise hinnatõus, aga ka elektroonikaseadmete tootmise, puidutöötlemise ja puittoodete tootmise hinnalangus.

Eelmise aasta septembriga võrreldes mõjutas indeksit keskmisest enam kütteõlide ja piimatoodete tootmise, elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamise ning elektroonikaseadmete tootmise hinnatõus.

Ekspordihinnaindeksi muutus oli septembris võrreldes augustiga 0,0% ja võrreldes eelmise aasta septembriga 5,5%. Eelmise kuuga võrreldes tõusis septembris keskmisest enam naftasaaduste, metallide ja rõivaesemete hind, samas langes turbatoodete, elektrienergia ja elektroonikaseadmete hind.

Impordihinnaindeksi muutus oli septembris võrreldes augustiga 0,6% ja võrreldes 2016. aasta septembriga 3,9%. Eelmise kuuga võrreldes tõusis septembris keskmisest enam nahktoodete ja jalatsite, naftasaaduste ja keemiatoodete hind, samas langes elektrienergia, tekstiiltoodete ning jookide hind.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. October 2017, 09:30

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing