Mait Kraun • 21 oktoober 2017

Puhastusimport: tahame saada Eestis turuliidriks

Tolmuimeja.  

Puhastustoodete müüja Puhastusimport kasvatas käivet, aga ärikasum langes. Ettevõtte eesmärk on saada Eestis puhastustoodete turuliidriks.

Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et puhastustoodete maaletooja ja müüja Puhastusimport OÜ müügitulu kasvas mullu 14 protsenti, 6,57 miljoni euroni. Ärikasum langes samal ajal 28 protsenti, 179 189 euroni (võrreldes eelneva aastaga).

Mullu töötas firmas keskmiselt 54 inimest, see näitaja suurenes kolme võrra. Käive töötaja kohta kasvas 7 protsenti, 121 729 euroni. Keskmine brutotasu tõusis 5 protsenti, 1474 euroni kuus. Ettevõtte juhile maksti töötasu 38 000 eurot.

Unknown body type: x-im/content-part infopank

„2016. aastal jätkus Puhastusimport OÜ eelmistel aastatel saavutatud turuosa kindlustamine,“ kommenteeris ettevõtte juhtkond majandustulemusi napisõnaliselt. Eesti müügitulu moodustab 92 protsenti käibest, ülejäänud 8 protsenti tuleb Euroopa Liidu liikmesriikidest.

Sellel majandusaastal (2017) plaanib ettevõte olla Eestis turuliider. Eesmärk on olla tuntuim ja parima rentaablusega puhastustoodete turustaja Eestis.

Ettevõtte ainuomanik on Profiks Invest OÜ kaudu Martin Lill. Eelmisel aastal võeti firmast 65 000 eurot dividende. 2015. aastal maksti dividendidena välja 115 000 eurot.

Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäeva infopangas

Hetkel kuum