Tallinna Sadam lihtsustab äristruktuuri

23. oktoober 2017, 17:41
Tallinna sadam.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20171023/NEWS/171029918/AR/0/AR-171029918.jpg

Riigile kuuluva Tallinna Sadama energiavarustusega tegelev tütarfirma TS Energia ühendatakse emafirmaga, et lihtsustada äristruktuuri.

Parajasti on käimas Ts Energia ühendamine ASiga Tallinna Sadam ning ühendamise protsess viiakse plaanide järgi lõpule 2017. aasta novembri viimasteks päevadeks, kinnitas Tallinna Sadama kommunikatsioonijuht Sirle Arro Äripäevale.

TS Energia tegeleb peaasjalikult energiateenuste pakkumisega Eesti sadametes ja tööstusparkides, näiteks müüb firma reisilaevadele kaldaelektrit. Samas saab firma käest ka veevarustuse ja reovee ärajuhtimise teenust sadamates ning lisaks müüb TS Energia ka sooja.

Firma peamine tööpõld ongi Tallinna Sadamale kuuluvad alad – Vanasadam ning Muuga, Paldiski, Paljassaare ja Saaremaa sadamad. Elektrit saab osta ka Paldiski Lõunasadamas, mis on samuti riigifirma käes.

"Tallinna Sadama tütarettevõtte TS Energia OÜ emaettevõttega ühendamise eesmärk on pakkuda Tallinna Sadama klientidele terviklahendusi nii arendus- kui ka haldusprotsessides, parandades nii klientide rahuolu sadama poolt pakutavate teenustega," rääkis Arro.

Ta lisas, et ühtlasi peaks kontsernis põhiteenuste ühendamisega saavutatama kulude kokkuhoid, vähenema peaks ka kontsernisisene bürokraatia. Just sadamaäri efektiivsuse tõstmine ongi Tallinna Sadama siht – see on oluline just seetõttu, et peagi plaanib riik korraliku jupi firmast börsile viia.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. October 2017, 17:41

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing