Lairiba arendajad protsessivad konkurentsiametiga

06. november 2017, 11:09
ELASA juht Priit Soom
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20171106/NEWS/171109844/AR/0/AR-171109844.jpg

Eesti Lairiba Arenduse Sihtasutus (ELASA) ei nõustu konkurentsiameti ettekirjutusega, mis nõuab baasvõrgule juurdepääsutingimuste muutmist, ja vaidlustab selle kohtus.

ELASA selgitas, et soodustamaks sideettevõtetele lõpptarbija ühenduste väljaehitamist piirkondades, kus klientide arv on väike, lõid nad erandtoote, mida pakutakse standardsest tootest soodsama hinnaga kõikidele operaatoritele. Teenuse kulu kaetakse võrdsetel alustel põhiteenuse arvelt, kuid toote kasutamisele on seatud piirangud, et vältida konkurentsimoonutusi.

Konkurentsiameti ettekirjutuses aga väidetakse, et ühe sihtasutuse pakutava erandteenuse ligipääsutingimused on teatud osas ebaõiglased ja pärsivad ülikiire interneti jõudmist lõpptarbijateni.

Konkuentsiameti korralduse täitmine tähendaks ELASA väitel konkurentsiolukorra moonutamist - esimesed teenusega liitujad kataksid suure osa kulust ja iga järgmine huviline saaks liituda sümboolse tasu eest.

"On inimlikult arusaadav, et inimesed maapiirkondades ootavad kiiret internetiühendust, kuid ELASA ei saa painutada selleks kehtestatud rahastamisreegleid ja riskida võimalike kaasnevate tagasimaksenõuetega," selgitas Lairiba Arenduse SA juhatuse liige Priit Soom. "See võib tekitada vastupidise olukorra konkurentsiameti soovitule ehk maapiirkondade lõpptarbijatele võib muutuda kiire internet kallimaks ja raskemini kättesaadavaks."

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. November 2017, 11:12

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing