Äripäev • 13. november 2017 kell 7:25

Venelased valmistavad nutitelefoniga juhitavat Ladat

Venelased lisavad Ladale nutitelefoniga juhtimise võimaluse.  Foto: Reuters/Scanpix

AvtoVAZ varustab 2018. aastal Lada autod kaugjuhtimis- ja monitooringusüsteemiga Lada Connect, kirjutas Vene majandusajaleht Vedomosti.

Väljaandega rääkinud allikate sõnul paigaldatakse süsteem esialgu Lada perekonna kõige populaarsemale mudelile Lada Granta - selle luksusversioonile või soovi korral standardvarustusse. Lada Connecti abiga saab nutitelefonist käivitada auto, avada ja sulgeda uksi, süüdata tulesid, saada infot läbisõidu, kütusekulu ja aku seisundi kohta ning tuvastada asukohta.

Togliattis asuv autotehas teatas novembri algul, et septembris kasvas nende müük 24 protsendi võrra. Üheksa kuuga müüdi Venemaa turule üle 221 200 Lada sõiduki, mis tähendab aastast 16,5protsendist kasvu. Viimase poolaasta kõige nõutum mudel oli Granta, mida on jaanuarist septembri lõpuni müüdud veidi üle 67 700 sõiduki. Grantale järgneb Vesta, mille omanikuks on 2017. aastal saanud 54 600 juhti. Kasvutempo poolest oli aga septembris rekordiline XRAY, mida müüdi 3175 eksemplari ehk 87 protsenti enam kui aasta tagasi samal kuul.

Hetkel kuum