• Jaga lugu:

  Venelased valmistavad nutitelefoniga juhitavat Ladat

  Venelased lisavad Ladale nutitelefoniga juhtimise võimaluse.Foto: Reuters/Scanpix

  AvtoVAZ varustab 2018. aastal Lada autod kaugjuhtimis- ja monitooringusüsteemiga Lada Connect, kirjutas Vene majandusajaleht Vedomosti.

  Väljaandega rääkinud allikate sõnul paigaldatakse süsteem esialgu Lada perekonna kõige populaarsemale mudelile Lada Granta - selle luksusversioonile või soovi korral standardvarustusse. Lada Connecti abiga saab nutitelefonist käivitada auto, avada ja sulgeda uksi, süüdata tulesid, saada infot läbisõidu, kütusekulu ja aku seisundi kohta ning tuvastada asukohta.
  Togliattis asuv autotehas teatas novembri algul, et septembris kasvas nende müük 24 protsendi võrra. Üheksa kuuga müüdi Venemaa turule üle 221 200 Lada sõiduki, mis tähendab aastast 16,5protsendist kasvu. Viimase poolaasta kõige nõutum mudel oli Granta, mida on jaanuarist septembri lõpuni müüdud veidi üle 67 700 sõiduki. Grantale järgneb Vesta, mille omanikuks on 2017. aastal saanud 54 600 juhti. Kasvutempo poolest oli aga septembris rekordiline XRAY, mida müüdi 3175 eksemplari ehk 87 protsenti enam kui aasta tagasi samal kuul.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Börs: Nasdaq ja S&P 500 jõudsid uute rekorditeni
Nasdaqi ja Standard & Poor’s 500 indeksid tõusid neljapäeval uute rekorditeni, millele aitasid kaasa börsifirmade tugevad tulemused ning USA töötu abiraha taotlejate arvu langus, vahendab Reuters.
Nasdaqi ja Standard & Poor’s 500 indeksid tõusid neljapäeval uute rekorditeni, millele aitasid kaasa börsifirmade tugevad tulemused ning USA töötu abiraha taotlejate arvu langus, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: vaktsiinid, koroonapassid ja kiiresti lähenev sügis
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Suured väikesed: kuidas sündis Läti esimene ükssarvik Uus lugude sari!
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.