Äripäev • 14. november 2017 kell 4:32

Surve all Steve Jürvetson taandub enda ja Muski firmadest

Steve Jürvetson ja Tim Draper saavad Eesti e-residendiks.  Foto: Fredy-Edwin Esse

Eesti päritolu USA ärimees ja riskiinvestor Steve Jürvetson lahkus seoses väidetava seksuaalse ahistamise süüdistusega enda asutatud ettevõttest Draper Fisher Jurvetson ning taandub Tesla ja SpaceXi juhatusest.

Ettevõte teatas Jürvetsoni otsusest eile aktsionäridele saadetud kirjas, vahendas ERRi uudisportaal. Teates lahkumise põhjust ei maininud, kuid allikate väitel oli juurdlus tuvastanud Jürvetsoni puhul käitumist, mis oli vastuvõetamatu ja seotud halva tooniga naissoost ettevõtjate suhtes.

Tesla pressiesindaja sõnul kavatseb 2006. aastast Tesla ning 2009. aastast SpaceXi juhatuses olnud Jürvetson taanduda ka Elon Muskiga seotud ettevõtetest.   

Jürvetson ütles Recode'ile, et plaanib keskenduda isiklikele teemadele, s.h sellele, et otsida juriidilist kaitset nende vastu, kes on teda laimanud.

Oktoobri lõpus avaldas DFJ partner Keri Kukral oma Facebooki postituses, et selline käitumine on ettevõttes väga levinud, kuigi ta oma postituses otsesõnu Jürvetsoni ei maininud. Tookord teatas DFJ, et nad pole oma partneritelt või investoritelt saanud ühtegi kaebust. "Varem suvel saime me teada kaudsetest ja teiste allikate väidetest ühe meie osaniku, Steve Jürvetsoni kohta. Algatasime kohe sõltumatu juurdluse, mis praegugi kestab," kommenteeris DFJ toona.

Hetkel kuum