Äripäev • 16. november 2017 kell 11:01

Euroopa teedel üha rohkem tutikaid autosid

Töötaja paigaldab Audi sõiduautole logo  Foto: Bloomberg

Oktoobris müüdi Euroopa Liidu riikides ligi 1,17 miljonit uut sõiduautot, millega ületati möödunud aasta oktoobrikuu müük 5,9% võrra, vahendas Eesti Autode Müügi- ja Teenindusettevõtete Liit AMTEL.

Kokku on Euroopa Liidu riikides müüdud 10 kuuga enam 12,8 miljonit uut sõiduautot ehk 3,9% rohkem kui möödunud aastal samal perioodil.

Suurematest turgudest kasvas müük jõudsalt nii Prantsusmaal (13,7%), Saksamaal (3,9%), Itaalias (7,1%) kui ka Hispaanias (13,7%). Seevastu jätkub langustrend Suurbritannias, kus oktoobris kukkus uute sõiduautode müük 12,2% ja kümne kuu kokkuvõttes on langenud 4,6%.

Balti riikidest kasvas uute sõiduautode müük oktoobris lausa hüppeliselt Leedus (33,0%). Lätis tõusis müük 9,7% võrra. Samas on kergelt languses meie põhjanaabrite Soome turg, kus on kümne kuuga müüdud 1,0% võrra vähem uusi sõiduautosid möödunud aastaga võrreldes, vahendas AMTEL.

Hetkel kuum