• Jaga lugu:

  Aktsiisitõus tõotab lüüa eelarvesse hiigelaugu

  Valitsuse aktsiisipoliitika tõotab tekitada eelarvesse tulu asemel hoopis hiiglasliku augu.Foto: PantherMedia/Scanpix

  Kui valitsus praegust aktsiisipoliitikat jätkab, on 2018. aasta lõpuks vaja leida katet mitmekümnele miljonile eurole, mõnel hinnangul ulatub auk laekumata käibemaksu arvestades isegi 80 miljoni euroni, kirjutas Ärileht.

  Mullu novembris panid valitsejad koalitsioonilepingusse kirja, et õlle, siidri ja veini aktsiisi lisatõstmine toob tänavu eelarvesse 25 ja järgmisel aastal 58 miljonit eurot lisatulu, 2019. ja 2020. aastal veelgi rohkem.
  Alkoholitootjad pidasid juba siis seda arvutust liiga optimistlikuks ja aasta hiljem selgus, et neil oli õigus. Rahandusministeerium korrigeeris arve allapoole, kirjutas Ärileht.
  Tegelikkus on olnud veelgi kurvem. Üheksa kuuga koguti aktsiisi vaid 58,6% plaanitust (161,945 miljonit eurot eelarves plaanitud 276,417 miljonist). Isegi septembris tehtud aasta „miinimumprogramm” 238 miljonit tundub saavutamatu – selleks peaks oktoobrist detsembrini iga kuu laekuma poole rohkem aktsiisi kui septembris.
  Kuid riik ei muretse, kirjutab Ärileht: rahandusministeeriumi sõnul on tänavune puudujääk tulnud sellest, et alkoholitootjad jõudsid eelmise aasta lõpus pärast kiirendatud aktsiisitõusust kuulmist varusid soetada. Seetõttu läks see maksuraha eelmisse aastasse – hinnanguliselt 26 miljonit eurot. 
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Personalijuht: ainult kaugtöö toob negatiivsed tagajärjed
See, et valdav osa ettevõtetest tuli kriisi ajal kaugtöö režiimiga edukalt toime, ei tähenda, et see ongi ideaalne töömuster, pigem soovitan kaug- ja kontoritööd kombineerivaid hübriidlahendusi, kirjutab kaugtöö tegija märgise pälvinud Finestmedia personalijuht Pille-Riin Pillav.
See, et valdav osa ettevõtetest tuli kriisi ajal kaugtöö režiimiga edukalt toime, ei tähenda, et see ongi ideaalne töömuster, pigem soovitan kaug- ja kontoritööd kombineerivaid hübriidlahendusi, kirjutab kaugtöö tegija märgise pälvinud Finestmedia personalijuht Pille-Riin Pillav.
BP teenis suure kasumi ning maksab kopsakat dividendi
Suurbritannia naftafirma BP suurendas dividende ning aktsiate tagasioste, samuti suudeti teises kvartalis teenida oodatust rohkem kasumit, mis pani aktsia kiiresti tõusma, vahendab Reuters.
Suurbritannia naftafirma BP suurendas dividende ning aktsiate tagasioste, samuti suudeti teises kvartalis teenida oodatust rohkem kasumit, mis pani aktsia kiiresti tõusma, vahendab Reuters.
Rootsist ähvardab tsemendikriis
Rootsit ähvardab tsemendikriis ja halvimal juhul mõjutab see 170 000 inimese töökohti, kirjutab Kauppalehti.
Rootsit ähvardab tsemendikriis ja halvimal juhul mõjutab see 170 000 inimese töökohti, kirjutab Kauppalehti.
Kantsler Priskel tuleb ametist lahkuda
Nädal pärast peaministri mõista andmist, et sotsiaalministeeriumi juhtkonnas tuleb teha muutusi, teatasid ministeeriumi ministrid, et lahkuda tuleb kantsleril.
Nädal pärast peaministri mõista andmist, et sotsiaalministeeriumi juhtkonnas tuleb teha muutusi, teatasid ministeeriumi ministrid, et lahkuda tuleb kantsleril.