Äripäev • 20. november 2017 • 1 min
Jaga lugu:

Tööstustoodangu tootjahinnaindeks tõusis aastaga 3,7%

tööstus
tööstus  Foto: Scanpix/Reuters

Tööstustoodangu tootjahinnaindeksi muutus oli oktoobris võrreldes septembriga 0,4% ja võrreldes eelmise aasta oktoobriga 3,7%, teatab statistikaamet.

Tootjahinnaindeksit mõjutas oktoobris eelmise kuuga võrreldes keskmisest enam hinnatõus elektroonikaseadmete tootmises, puidutöötlemises ja puittoodete tootmises ning joogitootmises, samuti hinnalangus elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamises.

Eelmise aasta oktoobriga võrreldes mõjutas indeksit keskmisest enam hinnatõus elektroonikaseadmete ja piimatoodete tootmises ning puidutöötlemises ja puittoodete tootmises, samuti hinnalangus elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamises.

Ekspordihinnaindeksi muutus oli oktoobris võrreldes septembriga 0,7% ja võrreldes 2016. aasta oktoobriga 4,4%.

Eelmise kuuga võrreldes tõusis oktoobris keskmisest enam muude erinevate tööstustoodete, mootorsõidukite osade ja lisaseadmete ning elektroonikaseadmete hind, samas langes elektrienergia, jookide ja ravimpreparaatide hind.

Impordihinnaindeksi muutus oli oktoobris võrreldes septembriga 0,5% ja võrreldes mulluse oktoobriga 3,4%.

Eelmise kuuga võrreldes tõusis oktoobris keskmisest enam põllumajandussaaduste, nahktoodete ja jalatsite ning keemiatoodete hind, samas langes elektrienergia, muude erinevate tööstustoodete ja elektroonikaseadmete hind.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt