Tööstustoodangu tootjahinnaindeks tõusis aastaga 3,7%

20. november 2017, 08:39
tööstus
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20171120/NEWS/171129997/AR/0/AR-171129997.jpg

Tööstustoodangu tootjahinnaindeksi muutus oli oktoobris võrreldes septembriga 0,4% ja võrreldes eelmise aasta oktoobriga 3,7%, teatab statistikaamet.

Tootjahinnaindeksit mõjutas oktoobris eelmise kuuga võrreldes keskmisest enam hinnatõus elektroonikaseadmete tootmises, puidutöötlemises ja puittoodete tootmises ning joogitootmises, samuti hinnalangus elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamises.

Eelmise aasta oktoobriga võrreldes mõjutas indeksit keskmisest enam hinnatõus elektroonikaseadmete ja piimatoodete tootmises ning puidutöötlemises ja puittoodete tootmises, samuti hinnalangus elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamises.

Ekspordihinnaindeksi muutus oli oktoobris võrreldes septembriga 0,7% ja võrreldes 2016. aasta oktoobriga 4,4%.

Eelmise kuuga võrreldes tõusis oktoobris keskmisest enam muude erinevate tööstustoodete, mootorsõidukite osade ja lisaseadmete ning elektroonikaseadmete hind, samas langes elektrienergia, jookide ja ravimpreparaatide hind.

Impordihinnaindeksi muutus oli oktoobris võrreldes septembriga 0,5% ja võrreldes mulluse oktoobriga 3,4%.

Eelmise kuuga võrreldes tõusis oktoobris keskmisest enam põllumajandussaaduste, nahktoodete ja jalatsite ning keemiatoodete hind, samas langes elektrienergia, muude erinevate tööstustoodete ja elektroonikaseadmete hind.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. November 2017, 08:54

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing