Äripäev • 21. november 2017 • 1 min
Jaga lugu:

Lätist sai kõva turismimagnet

Foto: EPA

Muljetavaldav turistidevool Lätti muudkui kasvab, ja seda kinnitavad ka kolmanda kvartali tulemused, selgus Läti statistikaameti CSB äsja avaldatud turisminumbritest.

Kolmandas kvartalis külastas Läti turismiasutusi 964 100 inimest, keda on 11,8% enam kui eelmisel aastal samal ajal. Eelmise aastaga võrreldes kasvas ööbimiste arv 14,4% ehk 1,86 miljonile. Turismiasutuses veedeti keskmiselt 1,9 ööpäeva.

Eesti statistikaameti andmeil külastas Eestit kolmandas kvartalis kokku 757 500 välisturisti – aasta võrdluses jäi kasv alla 10 protsendi.

Enim välisturiste saabus Lätisse Saksamaalt (92 500), järgnesid Venemaa (74 400), Leedu (72 000), Eesti (51 300), Soome (48 600) ja Suurbritannia (29 300).

Tänavu kolmanda kvartali jooksul täheldati rohkem turiste Kanadast, Šveitsist, Austriast, Hiinast, Soomest ja Iisraelist. Vähenenud on turistidevoog aga Norrast, Hollandist ja Valgevenest, märkis statistikaamet.

Väliskülalistest 31,5% ehk 207 600 inimest saabus naaberriikidest – Venemaalt, Leedust, Eestist ja Valgevenest. Kõige sagedamini ööbisid väliskülalised Riias (71,1%), järgnesid Jurmala (9,3%), Ventspils ja Sigulda maakond (2,4%) ning Liepaja (2,1%).

Lätlased ootavad senisest suuremat turismihuvi ka tänavu jõulude ja uue aasta paiku, sest Post Office Travel Money hiljutise küsitluse järgi on pühadeaegne Riia vastanute meelest hinna ja kvaliteedi suhte poolest parim sihtkoht – Müncheni, Praha ja Tallinna ees.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt