• Jaga lugu:

  Eesti eelarve ELi muretsema ei pane

  Euroopa LiitFoto: EPA

  Eesti 2018. aasta eelarvekava on üldjoontes kooskõlas ELi eelarvereeglitega, kuigi säilib oht, et pikemas perspektiivis läheb eelarve struktuurne tasakaal paigast ära.

  Eesti struktuurne eelarvepositsioon halveneb tuleval aastal -1,4%ni SKPst, selgub Euroopa Komisjoni iga-aastasest majanduskasvu prognoosist. Samas on Eesti riigivõla tase jätkuvalt alla 10% SKPst, mis on madalaim võlakoormus ELi riikide seas. Komisjoni ja Eesti hinnangud tuleva aasta majanduskasvule, milleks oodatakse 3,3 protsenti, langevad üldjoontes kokku.
  Komisjoni hinnangul on Eesti eelarvekaval siiski teatavad negatiivsed riskid seoses ootustega ettevõtete tulumaksureformi ja aktsiisitõusudega kaasnevatele eelarvetuludele. Ka märgitakse hinnangus, et uuel aastal käivituv eraisikute tulumaksureform vähendab märgatavalt maksukiilu väiksema sissetulekuga isikutel.
  Eesti eelarvekavale antud hinnangus märgitakse veel, et võrreldes esialgsete kavadega stabiilsusprogrammis on käesoleva aasta eelarvepositsioon Eesti prognoosis oluliselt paranenud, seda nii investeeringute edasilükkumise kui parema maksulaekumise tõttu.
  Komisjon on lõpetanud euroala liikmesriikide 2018. aasta eelarvekavade hindamise, keskendudes sellele, kuidas nad täidavad stabiilsuse ja kasvu pakti nõudeid. Kas täielikult või suuremalt jaolt on reeglitega kooskõlas lisaks Eestile veel Saksamaa, Leedu, Läti, Luksemburg, Soome, Holland, Iirimaa, Küpros, Malta ning Slovakkia. Reeglitega on tõsisemalt pahuksis kuus riiki: Belgia, Itaalia, Austria, Portugal, Sloveenia ning Prantsusmaa.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Raadiohommikus: Irina Embrich võitudest, Otto Pukk 637% tõusust ning Roman Zaštšerinski koroonapassist
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.