Äripäev • 23. november 2017 kell 6:06

Haldusreform sasis sotsiaaltoetuste süsteemi

Sotsiaaltoetus.  Foto: EPA

Haldusreformi käigus ühinenud omavalitsustes võtab sotsiaaltoetuste määrade ühtlustamine aega kuni aasta ja paljudes kohtades pole veel ka selge, kui suure lisakoormuse toob see eelarvele, ütles Lääne-Nigula volikogu esimees Neeme Suur ERRi teleuudistele.

Seni kehtivad endistes vallapiirides endised toetuste määrad. Esimeses järjekorras ehk paari kuuga tuleb Suure sõnul paika panna toimetulekutoetuse arvestamise tingimused, mis võisid olla varasemates valdades erinevad.

"Kas või näiteks see, kuidas arvestatakse elamuaseme kulude piirmäärasid. Need võivad olla erinevates omavalitsustes erinevad ja need need tuleks nüüd juba esimese paari kuuga ühtlustada nii, et järgmise aasta jaanuaris-veebruaris saaks juba need eluaseme kulude piirmäärad ühistele alustele viia," vahendas ERRi uudisteportaal Suure sõnu.

Hetkel kuum