Äripäev • 28. november 2017 kell 12:24

Rotid lahkuvad uppuvast Stockmannist

Stockmannil rasked ajad.  Foto: EPA

Stockmanni siseringi omanike aktsiamüük annab väikeaktsionäridele selge signaali, kirjutab Kauppalehti.

Augustis müüs Stockmanni nõukogu esimees Jukka Hienonen 10 000 Stockmanni aktsiat kuu aega enne kasumihoiatust, millest teenis 64 000 eurot. Helsingin Sanomatele põhjendas ta müüki romonditöödega, milleks tal raha vaja läks. Põhjendus kõlab kummaliselt, kui arvesse võtta, et Hienonen on 2000ndatel aastatel teeninud tasu ja dividende kokku 14 miljonit eurot.

Nüüd müüs aktsiaid teine nõukogu liige Kaj-Gustaf Bergh. Eelmise nädala lõpus tegi ta rahaks kõik oma 23 409 aktsiat, mille eest sai 108 000 eurot. Arvopaperile põhjendas ta müüki maksuplaaniga, mis annab talle väidetavalt 50 000 eurot leevendust varasema kasumiga aktsiamüügi maksudelt.

Kauppalehti kirjutab, et aastaid on oodatud Stockmanni pööret paremusele, aga praegu näib, et raske laev pigem upub kui pöördub. Kaubamajaäri jääb e-kaubandusele alla, võlakoorem on tohutu ja viimase aja rahamasin Lindex on hakanud alt vedama.  

Pettumusest räägib ka Stockmanni aktsia käekäik. Novembris on aktsia tõusnud ainul kahel päeval. Täna on see kukkunud madalaimale tasemele pärast 1990. aastate lama aegu. Ja sellise hinnaga müüs siis nõukogu esimees aktsiat.

Hetkel kuum