• Jaga lugu:

  Jaekaubanduse kasv oktoobris jätkus

  A ja O kauplus.Foto: Andras Kralla

  Jaekaubanduse müügitulu suurenes statistikaameti andmetel oktoobris aastaga püsivhindades võrrelduna 2 protsenti, 572,1 miljoni euroni, eelmise kuuga võrreldes jäi jaemüük sesoonselt tasandatud andmetel samale tasemele.

  Tööstuskaupade kaupluste müügitulu suurenes 2016. aasta oktoobriga võrreldes 8 protsenti. Müügitulu suurenes enamikul tegevusaladel, vaid muudes spetsialiseerimata kauplustes, kus on ülekaalus tööstuskaubad nagu kaubamajad, jäi müügitulu eelmise aasta oktoobriga samale tasemele.
  Enim suurenes müügitulu posti või interneti teel kaupu müüvates kauplustes, kus müük kasvas aastaga 41 protsenti. Keskmisest enam suurenes müügitulu ka tekstiiltoodete, rõivaste ja jalatsite kauplustes ning majatarvete, kodumasinate, rauakaupade ja ehitusmaterjalide kauplustes.
  Toiduhindade tõus pidurdas toidupoodide käekäiku, kus käive vähenes aastaga 4 protsenti. Mootorikütuste müük on olnud viimastel kuudel languses, kuid oktoobris pöördus taas tõusule ning kasvas aastaga protsendi jagu. Siin on oma osa möödunud oktoobri madalate kütusehindade võrdlusbaasil.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Juhtimine avalikus sektoris meenutab absurdiklassikat
Riigikogu erakondade tagatubades ei säästeta jõudu leidmaks sobivat kulpi, millega presidendivalimiste katlast rammusamad palad välja õngitseda, samal ajal kui avalik sektor eesotsas valitsusega ägab süvenevas juhtimiskriisis, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Riigikogu erakondade tagatubades ei säästeta jõudu leidmaks sobivat kulpi, millega presidendivalimiste katlast rammusamad palad välja õngitseda, samal ajal kui avalik sektor eesotsas valitsusega ägab süvenevas juhtimiskriisis, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Saunumi käive langes juulis märgatavalt Augustis oodatakse rekordkäivet
Saunum suutis juulis aastases võrdluses käivet 13 korda kasvatada, aga selle aasta mai ja juuniga võrreldes toimus märgatav käibe langus, selgub börsiteatest.
Saunum suutis juulis aastases võrdluses käivet 13 korda kasvatada, aga selle aasta mai ja juuniga võrreldes toimus märgatav käibe langus, selgub börsiteatest.
Raadiohommikus: Lehar Küti uued ametid, hämarad poed ja kuuma kooli tihe sõel
Endine KredExi juht Lehar Kütt asus sel nädalal juhtima Coop Panga äriklientide uut tooteliini, samuti hakkab ta otsustama Euroopa miljardite jõudmise üle Eesti ettevõteteni rahastus InvestEU. Esmaspäevases hommikuprogrammis teeme mõlemast uuest ametist juttu.
Endine KredExi juht Lehar Kütt asus sel nädalal juhtima Coop Panga äriklientide uut tooteliini, samuti hakkab ta otsustama Euroopa miljardite jõudmise üle Eesti ettevõteteni rahastus InvestEU. Esmaspäevases hommikuprogrammis teeme mõlemast uuest ametist juttu.
AstraZeneca juht: me tõstame vaktsiini hinda
AstraZenecal ei ole plaanis tulevikus koroonavaktsiini ilma kasumita toota ja kui horisontaalsed tellimused on kohale toimetatud, kavatseb ettevõte hindu tõstma hakata, ütles ettevõtte juht teise kvartali tulemusi teatades.
AstraZenecal ei ole plaanis tulevikus koroonavaktsiini ilma kasumita toota ja kui horisontaalsed tellimused on kohale toimetatud, kavatseb ettevõte hindu tõstma hakata, ütles ettevõtte juht teise kvartali tulemusi teatades.