Kristjan Pruul • 1. detsember 2017 • 1 min
Jaga lugu:

Jaekaubanduse kasv oktoobris jätkus

A ja O kauplus.  Foto: Andras Kralla

Jaekaubanduse müügitulu suurenes statistikaameti andmetel oktoobris aastaga püsivhindades võrrelduna 2 protsenti, 572,1 miljoni euroni, eelmise kuuga võrreldes jäi jaemüük sesoonselt tasandatud andmetel samale tasemele.

Tööstuskaupade kaupluste müügitulu suurenes 2016. aasta oktoobriga võrreldes 8 protsenti. Müügitulu suurenes enamikul tegevusaladel, vaid muudes spetsialiseerimata kauplustes, kus on ülekaalus tööstuskaubad nagu kaubamajad, jäi müügitulu eelmise aasta oktoobriga samale tasemele.

Enim suurenes müügitulu posti või interneti teel kaupu müüvates kauplustes, kus müük kasvas aastaga 41 protsenti. Keskmisest enam suurenes müügitulu ka tekstiiltoodete, rõivaste ja jalatsite kauplustes ning majatarvete, kodumasinate, rauakaupade ja ehitusmaterjalide kauplustes.

Toiduhindade tõus pidurdas toidupoodide käekäiku, kus käive vähenes aastaga 4 protsenti. Mootorikütuste müük on olnud viimastel kuudel languses, kuid oktoobris pöördus taas tõusule ning kasvas aastaga protsendi jagu. Siin on oma osa möödunud oktoobri madalate kütusehindade võrdlusbaasil.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt