Tesla sportauto võib jõuda peagi Marsile

Tesla 2008. aasta sportauto Tesla Roadster, mis võib peagi jõuda Marsi orbiidile.  Foto: EPA
Kristel Härma • 3. detsember 2017 • 2 min
Jaga lugu:

Tesla juht Elon Musk on viimastel päevadel korduvalt öelnud, et plaanib jaanuaris Tesla esimese sportauto Marsile lennutada, kirjutab Business Insider.

 „Järgmise raketi veos saab olema mu kirsipunane Tesla Roadster, mis mängib Space Oddity laulu. Sihtpunkt on Marsi orbiit,“ kirjutas Elon Musk reedel Twitteris, viidates David Bowie laulule. „See on kosmoses miljard aastat, kui see tõusu ajal kohe ei plahvata.“

Muski sõnu on mitu tema kosmosetranspordiettevõtte SpaceX töötajat kinnitanud, kuid ta ise on jõudnud need selle nädalavahetuse jooksul ühes intervjuus ka juba tagasi võtta, öeldes et ta mõtles selle välja. Ettevõtte ametnikud on siiski kinnitanud, et punane sportauto on plaanis uuel aastal Marsile viia.

„Punane auto punasele planeedile,“ ütles Tesla juht Elon Musk, kui talt küsiti, kas Marsile läheb tootja esimene sportauto Tesla Roadster kirsipunases värvitoonis. Auto tuli välja 2008. aastal ja selle järgmise põlvkonna mudel peaks välja tulema 2020. aastal.

Business Insider märkis, et arvestades Muski varasemaid tegusid ja tema uue kosmoseraketi võimekust, võib tal tõsi taga olla. 2010. aastal lennutas ta orbiidile juustukera. Märtsis teatas ta, et plaanib oma järgmise, suuri raskusi kandva Falcon Heavy kosmosesõidukiga lennutada „tobedaimat asja, mida võib ette kujutada“. Falcon Heavy rakett on SpaceX´i suurim ja uusim sõiduk, mis suudab lennutada pea 14 Tesla Roadsteri raskuses koormat.

Falcon Heavy stardib esimest korda järgmise aasta jaanuaris.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt