Tusk: hullemad läbirääkimised Brexitil veel ees

08. detsember 2017, 11:30
Donald Tusk
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20171208/NEWS/171209765/AR/0/AR-171209765.jpg
Ainult tellijale

EL on valmis jätkama kaubandus- ja koostööläbirääkimistega, kuid Suurbritannia on raisanud asjatult aega „kergematel teemadel“, vahendab Reuters Euroopa Ülemkogu presidendi Donald Tuski sõnu.

Tusk ütles, et EL on Suurbritanniaga üleminekuperioodi kokkuleppeks valmis, kuid rõhutas, et selle vältel peab Suurbritannia järgima kõiki eelarvelisi kohustusi ning alluma Liidu õigusnormidele, ilma et riigil oleks õigust enam seadusloomes või eelarvekõnelustes kaasa lüüa.

„Oleme valmis alustama tihedat kaubanduskoostööd Suurbritanniaga, samuti koostööd terrorismivastases võitluses, turvalisuses, kaitse- ja välispoliitikas,“ ütles Tusk ja lisas, et liiga palju on kulunud aega brittide lahkumise detailide väljatöötamisele. „Lahku minna on raske, lahku minna ja uus vastastikune suhe rajada raskem veel, liiga palju on aega on läinud lepete lihtsamatele aspektidele,“ lisas ta.

 

Suurbritannia ja EL jõudsid reede hommikul kokkuleppele lahkumisläbirääkimiste esimeses etapis, millega tagati mõlema poole kodanikele praegused õigused ka edaspidi, Suurbritannia nõustus kandma kõik kohustused ELi eelarve ees ning tehti kompromiss Põhja-Iirimaa tollirežiimi asjus. Kokkuleppe peavad järgmisel nädalal heaks kiitma Euroopa Liidu riigipead. Läbirääkimiste viimase etapi lõppemise tähtaeg on järgmise aasta sügis.

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. December 2017, 11:08

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing