Kristjan Pruul • 12 detsember 2017
Uudised
Ainult tellijale

Ühinemised löövad marginaalid üles

Euroopa Liit  Foto: EPA

Euroopa Liidu järelevalveasutused on üha rohkem mures ühinemis- ja ostutehingute pärast, mille tagajärjel saavad ettevõtted märkimisväärselt kasumimarginaale tõsta ja kipuvad nii konkurentsi ohustama, kirjutab Reuters.

Koondumiste ja üleostmiste marginaalid peaksid Euroopa Komisjoni uuringu järgi olema märkimisväärselt väiksemad, ütles konkurentsi direktoraadi peaanalüütik Tommaso Valletti. Monopolivastases võitluses tähendavad tõusvad marginaalid, et järjest enam peavad konkurentsiolukorra parandamisse sekkuma järelevalveasutused.

Telli Äripäev

Äripäeva tellijal on ligipääs:
Äripäeva raadio­saadetele
kõigile artiklitele ja TOPidele
investor Toomase nõuannetele
Äripäeva Infopanga hõbepaketile
Hetkel kuum