• Jaga lugu:

  Läti meedia: eestlased sõidavad riigi juubeli puhul protestiks Lätti

  Valga ja Valka piirFoto: Reuters/Scanpix

  Eesti Vabariigi sünnipäeval, 24. veebruaril 2018 kavatsevad sajad eestlased võtta autokolonni ja suunduda Lätisse, protestides niimoodi Eesti maksupoliitika vastu, vahendas Läti rahvusringhääling.

  Facebookis algatatud aktsiooniga "24.02 kõik Lätisse!" on lubanud ühineda 1400 inimest ja veel 6500 on märkinud, et võib-olla võtavad aktsioonist osa.
  Protestiaktsiooni eestvedaja Taavi Lepik tunnistas, et algne idee oli koondada sadakond inimest, kuid nüüd prognoosib ta, et kõigist osaleda lubanutest tuleb välja ehk kolmandik, mis tähendab umbes 500 inimest.
  Aktsioonis osaleda kavatsejad on kõige rahulolematumad valitsuse alkoholi- ja kütuseaktsiisi poliitikaga - pärast aktsiiside tõstmist on paljud eestlased, eriti need, kes elavad lõunapoolsetes piirkondades, hakanud seda kaupa Lätis ostmas käima. Lisaks on aktsiisitõus sundinud sulgema paljude maapoodide uksed, vahendas Läti avalik-õiguslik meediakanal ja lisas, et ka hulk veokijuhte käib oma kütusepaake täis tankimas Lätis.
  Tartus elava Lepiku sõnul pole ta ise Lätis alkoholi järel käinud. "Need neli purki õlut, mida ma kuu jooksul tarbin, saan endale lubada ka Eestist osta. Küsimus on maksudes, mis voolavad Eestist välja, kusjuures, mitte ainult alkoholi, vaid ka kütuse pealt."
  Kavandatavast protestiaktsioonist on teadlik ka politsei.
  Eesti valitsus on tunnistanud, et aktsiiside tõstmine tõi kaasa finantsprobleeme, vahendas Läti rahvusringhääling. Novembris otsustas valitsus, et järgmisest aastast planeeritud aktsiisimaksu tõus tuleb kavandatust poole väiksem - see tõuseb kange alkoholi puhul 10% asemel 5%, õllel ja siidril aga 18% asemel kuni 9%.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Personalijuht: ainult kaugtöö toob negatiivsed tagajärjed
See, et valdav osa ettevõtetest tuli kriisi ajal kaugtöö režiimiga edukalt toime, ei tähenda, et see ongi ideaalne töömuster, pigem soovitan kaug- ja kontoritööd kombineerivaid hübriidlahendusi, kirjutab kaugtöö tegija märgise pälvinud Finestmedia personalijuht Pille-Riin Pillav.
See, et valdav osa ettevõtetest tuli kriisi ajal kaugtöö režiimiga edukalt toime, ei tähenda, et see ongi ideaalne töömuster, pigem soovitan kaug- ja kontoritööd kombineerivaid hübriidlahendusi, kirjutab kaugtöö tegija märgise pälvinud Finestmedia personalijuht Pille-Riin Pillav.
Euroopa aktsiaturud tõusid uue rekordini
Börsifirmade tugevad tulemused aitasid viia Euroopa aktsiaturud uute rekorditeni, vahendab Reuters.
Börsifirmade tugevad tulemused aitasid viia Euroopa aktsiaturud uute rekorditeni, vahendab Reuters.
Rootsist ähvardab tsemendikriis
Rootsit ähvardab tsemendikriis ja halvimal juhul mõjutab see 170 000 inimese töökohti, kirjutab Kauppalehti.
Rootsit ähvardab tsemendikriis ja halvimal juhul mõjutab see 170 000 inimese töökohti, kirjutab Kauppalehti.
Kantsler Priskel tuleb ametist lahkuda
Nädal pärast peaministri mõista andmist, et sotsiaalministeeriumi juhtkonnas tuleb teha muutusi, teatasid ministeeriumi ministrid, et lahkuda tuleb kantsleril.
Nädal pärast peaministri mõista andmist, et sotsiaalministeeriumi juhtkonnas tuleb teha muutusi, teatasid ministeeriumi ministrid, et lahkuda tuleb kantsleril.