Äripäev • 15. detsember 2017 • 1 min
Jaga lugu:

Kinnisvara hinnalangus haaras kogu Rootsi

Stockholm
Stockholm  Foto: Scanpix/Reuters

Rootsi maaklerite statistika kohaselt langesid sügisel suvega võrreldes korterite ja majade hinnad ning hinnalangust on märgata kogu riigis, vahendas ERRi uudisteportaal.

Rootsis on korterite hinnad juba aastaid tõusnud ning see tekitas kinnisvaramulli kartuse. Novembri lõpus karmistas Rootsi valitsus laenutingimusi, et majapidamised vähem laenaksid ja rohkem säästaksid. Nüüd kirjutasb SVT, et hinnalangus algas pealinnast Stockholmist, kus korterite hinnad on juba madalamad kui eelmisel aastal. Eluasemete hinnalangus on levinud ka ülejäänud Rootsi piirkondadesse, vahendas ERR.

Ettevõtte Valeguard statistika põhjal kukkusid viimase kolme kuu jooksul korterite hinnad kogu riigis 8 protsenti, Stockholmis aga 9,5 protsenti. Eramute hinnad kukkusid pealinnas 9 ja mujal riigis 6,8 protsenti. Üle 6protsendilist langust oli samal perioodil märgata ka Göteborgis ja Malmös.Rootsis on varasematel aastatel eluasemehinnad kerkinud paljude ekspertide hinnangul talumatule tasemele ning nüüd algas liikumine vastassuunas, vahendas ERR. Rootsi hüpoteegiühingu spetsialist nentis, et nende majanduskriisi lööks ka Soomet ja sealseid ettevõtteid, eriti pankasid ja ehitusfirmasid, mis tegutsevad mõlemas riigis.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt