• Jaga lugu:

  Luminor sai LHV ja Swedbanki fondidelt 65 miljonit eurot

  Luminor Group AB tegevjuht Erkki Raasuke ütles, et plaan on hakata emissioone korraldama regulaarselt Balti turgudel.Foto: Raul Mee

  Luminor teatas, et nende võlakirjadesse investeerisid LHV pensionifondid 35 miljonit eurot ja Swedbanki pensionifondid 30 miljonit eurot.

  Investeeringut kasutab Luminor äritegevuse ja emapankadelt saadud rahastuse asendamiseks.
  Luminor Bank sisenes kohalikule Baltikumi kapitaliturule esimese kvartali jooksul pärast tegevuse alustamist tänavu 1. oktoobril. Praegu rahastatakse panga tegevust peamiselt era- ja äriklientide hoiustest ning emapankade (DNB ja Nordea) poolt.
  Pikas plaanis soovib Luminor saada klientidelt rohkem hoiuseid ning asendada emapankade rahastuse järk-järgult keskmise pikkuse ja pikaajalise stabiilse institutsionaalse rahastamisega.
  Luminor grupi tegevjuht Erkki Raasuke ütles, et plaan on hakata Balti turgudel regulaarselt emissioone korraldama. 
  Nüüdne investeering Luminori võlakirjadesse on tänavu juba teine, kus LHV pakub kohalikele pankadele kapitali. "Pensionifondide kliendid saavad teenida tootlust, mis on suurem kui lühiajaliste hoiuste puhul," kommenteeris LHV pensionifondide juht Andres Viisemann.
  Swedbank Investeerimisfondide tegevjuhi Kristjan Tamla sõnul rahastavad Skandinaavia riikide pensionifondid suuremaid projekte sageli ühiselt ning Luminori võlakirjaemissioon näitab, et sama praktika hakkab välja kujunema ka Eestis.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tõnu Mertsina: jaekaubandus buumib
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Minister näeb põllumeestele ja vedajatele suuri muudatusi
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.