Äripäev • 20. detsember 2017
Jaga lugu:

Uuest aastast peab maksma teekasutustasu

Uuest aastast maksavad veokid teekasutustasu.  Foto: Andres Haabu

Kõik üle 3,5-tonnised veokid, mis sõidavad avalikult kasutatavate teede võrgustikul, peavad 1. jaanuarist hakkama maksma teekasutustasu. Lisaks Eestis registreeritud veoautodele peavad seda maksma ka välismaal registreeritud veokid.

Maanteeameti arvutuste kohaselt peaks teekasutustasu tooma aastas riigile tulu umbes 17 miljonit eurot, mis on ette nähtud transporditaristu hoiuks.

Tasu saab juba praegu maksta veebilehel teetasu.ee, uuest aastast on maksevõimalusi rohkem. Kui palju veoki eest tasuda, leiab veebilehelt rubriigist tariifid. Samast saab ka kontrollida, kas sõiduki eest on tasutud.

Teekasutustasu peab maksma veoki omanik või vastutav kasutaja. Tähtis on meeles pidada, et uuest aastast ei tohi sõitu alustada veokiga, mille eest on teekasutustasu maksmata. Järelevalvel on õigus trahvida nii veoauto juhti kui ka omanikku ning lisaks õigus kõrvaldada juht veoauto roolist. Juhil ei lubata enne sõitu jätkata, kui teekasutustasu tasutud.

Jaga lugu:
Hetkel kuum