Rootsi ettevõtetel tugev aastalõpp

03. jaanuar 2018, 11:00
Rootsi kroon
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20180103/NEWS/180109942/AR/0/rootsi-kroon.jpg
Ainult tellijale

Rootsi tööstus- ja teenindussektori kasv pidurdus detsembris veidi, kuid kokkuvõttes oli tegemist tugeva kasvuga, selgub Swedbanki ja Sifi ostujuhtide indeksist.

Uute töötajate palkamise ja uute tellimuste väljavaated vedasid täna avaldatud Rootsi ostujuhtide indeksi novembri 63,3 punktilt detsembris 60,4 punktile. Tarbekaupade ja vahekaupade hindade hinnangud olid aga 71,9 punktiga aasta kõrgtasemel. Alla 60 punkti on ostujuhtide indeks tänavu langenud vaid kahel kuul.

Arvestades, et 50 punkti tähistab nullkasvu, lubab mullu pigem 60 punkti tasemel kõikunud indeks tugevat majanduskasvu ka viimases kvartalis. Ostujuhtide indeks on majandustsükli indikaator, millega majanduskasv on tugevas korrelatsioonis.

Rootsi majandus kasvas kolmandas kvartalis aastaga 2,9 protsenti, mis jäi kinnisvarasektori oodatust kehvema käekäigu tõttu analüütikute prognoosidele pisut alla. Tegemist on arenenud maailma ühe kiiremini kasvava riigiga, mille SKP 2016. aastal kasvas 3,2 ja 2015. aastal 4,5 protsenti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. January 2018, 10:41

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing