Äripäev • 15. jaanuar 2018 kell 6:21

Uuendatakse ligi 170 kooli internetivõrk

Sel aastal uuendatakse 5 miljoni euro eest 170 Eestimaa üldhariduskooli netivõrk.  Foto: PantherMedia/Scanpix

Koolide digitaristu kaasajastamise programmi raames on sel aastal plaanis kaabeldada ning Wi-Fi tugijaamade jm vajalike seadmetega varustada sadakond üldhariduskooli. See läheb maksma 5 miljonit eurot.

Programmi esimeses etapis on planeeritud ligi 170 üldhariduskooli kohtvõrgu uuendamine, mis mõjutab üle 44 000 õpilase. „Tegu on põhjaliku koolide võrguinfrastruktuuri uuenduskuuriga, mille sarnast pole varem olnud,“ tõi programmijuht Jüri Saar välja.

Mullu jõuti töödega kolmandikuni kõikidest programmis osalevatest koolidest. Sel aastal on planeeritud ülejäänud programmis osalevate koolide kaabeldus ning Wi-Fi tugijaamade, kommutaatorite ja tulemüüridega varustamine.

Digitaristu kaasajastamise programmi töötas välja majandus- ja kommunikatsiooniministeerium ning seda viib ellu Hariduse Infotehnoloogia SA (HITSA). Programmis osalevate koolide nimekirja leiab HITSA kodulehelt: http://www.hitsa.ee/ikt-hariduses/digitaristu/koolide-nimekiri.   

Programmi kogueelarve on 13 243 294 eurot, millest Euroopa Liidu Sotsiaalfondi toetus moodustab 11 250 000 eurot ja Eesti riigi omafinantseering 1 985 294 eurot.

Hetkel kuum