Äripäev • 18. jaanuar 2018
Jaga lugu:

Eestis on kaks elukohta 5% rahvastikust

elamispind  Foto: Reuters/Scanpix

Eestis on umbes 70 000 inimest, kes elavad talvel ühes, suvel aga teises kohas, kinnitab Tartu Ülikooli inimgeograafia professor Rein Ahas.

Täpsemalt on seda uuritud küll juba mitme aasta eest, kuid Ahase sõnul ei ole põhjust arvata, et vahepeal oleks toimunud olulisi muutusi. 2010. aastal valminud uuringus kasutati EMT mobiilivõrgu kahe aasta positsioneerimisandmeid, mida üldistati kogu Eesti elanikkonna peale, kirjutas Maaleht.

Tulemus näitas, et sesoonselt kasutab kaht elukohta umbes viis protsenti rahvastikust. Selle kohta, kui paljud Eesti elanikud kasutavad aasta ringi kaht või isegi rohkemat elukohta, eraldi põhjalik uuring siiani puudub. Niisugune küsimus oli küll olemas 2011. aasta rahvaloendusel.

Loe lähemalt Maalehest.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas