Äripäev • 18. jaanuar 2018
Jaga lugu:

Ukraina pani Eesti salaja kahtlaste riikide nimekirja

Ukraina president Petro Porošenko  Foto: Scanpix/Reuters

Eesti ettevõtja Andres Lumi, kes viib Eestist Ukrainasse mööblit ning tegeleb seal selle jae- ja hulgimüügiga, ei saanud aasta alguses enam teha tavapäraseid ülekandeid Ukraina firmast Eestisse, kirjutab Eesti Päevaleht.

Selgus, et Ukraina oli Eesti riigile teada andmata pannud Eesti offshore-riikide nimekirja. Päevaleht kirjutab, et Eesti välisministeerium ja Eesti saatkond Kiievis said otsusest teada 8. jaanuaril ja asusid siis kohe tegutsema, uus nimekiri hakkas kehtima juba 1. jaanuarist. 

Offshore-riikidele kehtib Ukraina maksuseaduses oluline reegel, mille järgi tuleb nüüd Eestist tuleva kauba maksumusest 30% raamatupidamises tuludesse arvestada. Sellelt tuleb maksta nii tulumaks kui ka müügikäibemaks. Lühidalt tähendab uus olukord seda, et enam ei saa maaletoodud kaupa müüa selle hinnaga, millega ettevõtja soovib. 

Loe lähemalt Eesti Päevalehest.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas