Politsei plaanib alkoholi ja tubakatoodete kontrolloste

19. jaanuar 2018, 09:26
Suitsetamine
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20180119/NEWS/180119648/AR/0/AR-180119648.jpg

Alates tänasest on politseil võimalus läbi viia alkoholi ja tubakatoodete kontrolloste ning sinna kaasata vähemalt 16aastaseid noori.

"Iga täiskasvanu ja ettevõtte vastutus on see, et noored tegeleksid alkoholi- ja tubakatoodete tarvitamise asemel ennast arendavate ja tervist mittekahjustavate tegevustega. Paraku on reaalsus see, et paljud kaupmehed ei kontrolli inimeste vanust, kellele nad alkoholi või sigarette müüvad," rääkis siseministeeriumi korrakaitse- ja kriminaalpoliitika osakonna juhataja Veiko Kommusaar.

Edaspidi on politseil õigus läbi viia kontrolloste, mis aitavad vältida alkoholi ja tubakatoodete sattumist alaealiste kätte, politsei võib kontrollostule kaasata vähemalt 16aastaseid noori nende vanemate nõusolekul. Kontrollost viiakse läbi politseiametniku juuresolekul ning see tehing on tühine, see tähendab, et alaealine tegelikult alkoholi või tubakat ei omanda.

Riigikogu võttis alkoholiseaduse ja tubakaseaduse muudatused vastu 20. detsembril, need jõustusid täna. Muudatuste eesmärk on tõhustada kontrolli alkoholi ja tubakatoodete müügi üle ning vähendada sõltuvusainete tarvitamist noorte seas.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. January 2018, 09:27

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing