Äripäev • 20. jaanuar 2018 • 1 min
Jaga lugu:

USA valitsuses seisak

Donald Trumpi ametisse astumise esimesel aastapäeval tabas USA valitsust tagasilöök.  Foto: EPA

USA valitsuse töö seiskus reede keskööl, kui kongress ei jõudnud kokkuleppele kulutustele seatud lae ajutises tühistamises ja kerkis tuline vaidlus immigratsiooni ja piiriturvalisuse üle.

Dramaatilisel hilisõhtusel istungil blokeerisid senati demokraadid meetme, millega pikendataks valitsuse rahastust 16. veebruarini, vahendab Reuters. Vaja oli 100liikmelise senati 60 häält, kuid saadi vaid 50 toetavat häält.

Enamik demokraate olid meetme vastu, sest nad nõudsid, et ajutine meede sisaldaks kaitset ka sadadele tuhandetele noortele immigrantidele. Meetmele vastu seismisega tahtsid nad  anda Valgele Majale ja kongressile rohkem aega, et lahendada vaidlusi immigratsiooni ja eelarve üle.

Täna on ühtlasi Ameerika Ühendriikide presidendi Donald Trumpi ametisse astumise esimene aastapäev. Trump asus kohe demokraate süüdistama. „Täna seadsid nad poliitika kõrgemale meie rahvuslikust turvalisusest, militaarperedest, kaitsetutest lastest ja meie riigi võimest teenida kõiki ameeriklasi,“ seisis Valge Maja pöördumises.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt