Äripäev • 25. jaanuar 2018 kell 11:09

Stabiliseerimisreservi maht kasvas aastaga 6,3 miljonit eurot

Prantsusmaa võlakirjad on oluline komponent Eesti stabiliseerimisreservis.  

Detsembri lõpul oli stabiliseerimisreservi varade maht turuväärtuses 412 miljonit eurot, reservi maht kasvas aastaga 6,3 miljonit eurot, teatas rahandusministeerium.

Valitsus sai tänasel istungil ülevaate stabiliseerimisreservi varadest. Tavapäraselt paigutati reservi möödunud aastal Eesti Panga kasumieraldis.

Reservi vahenditest ligikaudu kaks kolmandikku (68,2 protsenti) on paigutatud väga madala krediidiriskiga Euroopa Liidu valitsuste võlakirjadesse ja ülejäänud 31,8 protsenti pankade võlakirjadesse ja hoiustesse.

Suurima osakaalu paigutustest moodustavad Prantsusmaa ja Belgia riigi võlakirjad, kumbki 19,7 protsenti portfellist. Reservi mahust moodustavad võlakirjad 82,7 protsenti ning hoiused ja kontojääk 17,3 protsenti.

Ministeerium nendib, et reservi tulusust mõjutab negatiivne intressimäärade keskkond. 2017. aasta lõpu seisuga olid investeerimisreeglitesse sobivate võlakirjade intressimäärad negatiivsed kuni seitsmeaastase tähtajani.

 

 

Hetkel kuum