Kristjan Pruul • 31. jaanuar 2018 kell 8:00

Uued ettevõtted paisutasid Elisa käivet

Elisa  Foto: Raul Mee

Möödunud aastal omandatud Starmani ja Santa Monica Networksi tegevuse tagajärjel kasvas Soome telekomifirma Elisa käive Eestis enam kui poole võrra.

Elisa Eesti AS tegevjuhi Sami Seppäneni sõnul oli eelmine aasta neile väga edukas, sest täidetud said nii TV kui ka telekommunikatsiooni haru eesmärgid, ning seda tihedal tegevusaastal, kus käis kahe suure ettevõtte ühendamine.

Aastal 2017 investeeris Elisa tugivõrku ning avas üle Eesti ligi 600 uut mobiilse interneti tugijaama.

Elisa Eesti käive oli 2017. aastal 157,9 miljonit eurot ning kulumieelse kasumi marginaal 32,3 protsenti, teatas ettevõte. Veel 2016. aastal oli käive 99,3 miljonit eurot, kuid arvestada tuleb eelmisel aastal kontserni ostetud Starmani ja Santa Monica Networksi tegevusega.

Starmani käive kasvas möödunud aastal 39,5 miljonilt 43,2 miljoni euroni, ettevõtte kasum oli 5,9 miljonit eurot, selgub Elisa emafirma aastaaruandest. Santa Monica Networksi osa käibes ja kasumis on toodud Eesti ja Soome kohta ühiselt, kuid 2016. aastal oli Santa Monica Networksi Eesti ettevõtte käive 12,2 miljonit eurot.

Starmani aktsiad omandas Elisa möödunud aasta aprillis, ostuhind oli 151,8 miljonit eurot, Santa Monica Networksi Soome ja Eesti ettevõtte eest maksti kokku 31,8 miljonit eurot.

Elisa emafirma teatas täna börsile, et kontserni käive kasvas mullu 9,3 protsenti 1,8 miljardi euroni ning kulumieelne kasum 608 miljoni euroni. Ettevõtte puhaskasum kasvas pea kolmandiku 337 miljoni euroni ehk 2,11 euroni aktsia eest.

Hetkel kuum