Äripäev • 1. veebruar 2018 kell 13:00

Äripäeva ajakirjanik nomineeriti elutöö preemiale

Väinu Rozental (paremal) teeb intervjuud David O'Brock-Kaljuvee kabinetis.  Foto: Erik Prozes

Äripäeva ajakirjanik Väinu Rozental valiti elutöö preemia nominentide sekka.

Eile selgusid ajakirjanduspreemiate konkursi kuue kategooria nominendi ja elutöö preemia rahastajate kogu avaldas nominendid.

Elutöö preemia nominendid on Kalle Muuli, Rein Raudvere ja Äripäeva ajakirjanik Väinu Rozental. Preemia suurus on 5000 eurot (neto). Elutöö preemiat annavad välja Hans H. Luik, Igor Rõtov, Toomas Leito, Jüri Ehasalu ja Margus Mets. 

Multimeedia nominendid on Delfis ilmunud Rail Balticu projekt, Delfis ilmunud projekt „Pronksiöö ja propaganda“, Delfis ilmunud projekt „2017. valimiste suurimad võitjad ja kaotajad".

Arvamuse nominendid on Villu Päärt Postimehes ilmunud arvamusega „Mu viiemiljoniline ema“, Alo Raun LP-s ilmunud arvamusega „Pätsi kõva käe võimu võib kaudselt võrrelda nüüdisaja Singapuriga“ ning Mikk Salu Eesti Ekspressis ilmunud arvamusega „Eesti märk on sõda“.

Uudise kategooria nominendid on Kärt Anvelt Eesti Päevalehes ilmunud looga „RKASi juht Urmas Somelar nimetas Mailis Repsi peast rasedaks ja kantslerit kurjaks tädiks“, Laura Mallene Eesti Päevalehes ilmunud looga „Tuntud psühhiaater ahistas patsienti“ ja „Psühhiaater Mehilase ahistamisohver: ta ei lasknud mind lahti, ta ei lasknud mind lahti!“, Nils Niitra Postimehes ilmunud looga „Täitus haiglajuhtide unistus elektrilisest kärukonksust“, „Haiglajuhi skeemid matsid pensionäride kirsturaha“ ja „Vargus mätsiti kinni ja haigla töötajad kaevadasid bitcoine“ ning Sulev Vedler Eesti Ekspressis ilmunud looga „Vale patsient, vale veri. Meditsiiniõde tegi surmava vea“, „PERH löögi all. Surmava vereülekande teinud haiglaõe lugu paisub“ ja „Kui palju maksab Eestis inimelu? Null eurot või mitu miljonit?“.

Olemusloo nominendid on Madis Jürgen Eesti Ekspressis ilmunud looga „Ebatavaline vang“ ja „Endise politseijuhi viimane suvi“; Laura Mallene Eesti Päevalahes ilmunud looga „Kolm aastakümmet voodi ja pange vahet. Kalle lugu“ ja „Kalle loo jätk. Vägivaldne koolipõli ja keelatud koduõpe“ ning Kristjan Pihl Eesti Televisiooni saates „Pealtnägija“ ilmunud looga laste hädaabikõnedest.

Iga nimetatud auhinna võitja saab diplomi ja 1000 euro (neto) suuruse preemia.

Noor ajakirjaniku preemia nominendid on Postimehe ajakirjanik Tiina Kaukvere, Eesti Rahvusringhäälingu ETV+ ajakirjanik Dmitri Pastuhhov, Mihkel Tamm Eesti Päevalehest ja Joosep Värk Postimehest. Preemia suurus on 5000 eurot (neto) ja seda rahastavad ajakirjandustaustaga eraisikud Hans H. Luik, Igor Rõtov, Toomas Leito, Jüri Ehasalu ja Margus Mets.

Võitjad avalikustatakse 2. märtsil Tallinnas Õpetajate Majas toimuval pressipeol.

EALLi žürii tööd juhtis Eesti Päevalehe ja Delfi peatoimetaja Urmo Soonvald. Žüriisse kuulusid Eesti Ekspressi peatoimetaja Erik Moora, Postimehe peatoimetaja asetäitja Aivar Reinap, Pärnu Postimehe peatoimetaja Merili Nikkolo, Äripäeva peatoimetaja Meelis Mandel, Õhtulehe peatoimetaja Martin Šmutov, noore ajakirjaniku preemia ja elutöö preemia rahastajate esindaja ja SA Ajaleht Eesti Kirik nõukogu esimees Jüri Ehasalu, Eesti Rahvusringhäälingu programmide koordinaator Ainar Ruussaar, Harju Elu tegevtoimetaja Marko Tooming ning EALLi tegevjuht Mart Raudsaar.

Hetkel kuum