Läti Swedbank kandis klientide arvele topelt raha

07. veebruar 2018, 12:37
Swedbank kandis Lätis oma klientide kontodele topeltsummasid.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20180207/NEWS/180209736/AR/0/AR-180209736.jpg

Osa Swedbanki Läti kliente sai täna oma kontole laekuva summa kahekordselt, näiteks juhtus selline asi lapsetoetust saavate emadega, vahendas Läti meedia.

Need, kes juba jõudsid selle raha välja võtta ja ära raisata, seda aga niisama kingiks ei saa, ütles panga esindaja Läti raadiole. „Täna juhtus selline olukord, küllaltki harukordne, kuid meie tehnikaajastul juhtub ka seda, et osa kliente sai oma arvele topeltkoguse raha. Sel juhul pole kliendil endal vaja midagi teha, sest pank avastas vea ja käivitas valesti kantud summade automaatse tagasiarvestuse,“ rääkis panga esindaja.

Kui inimene seda ei märganud ja kogemata raiskas talle mitte ette nähtud raha ära, siis on sellisel puhul tavaline protseduur, et summa märgitakse broneeringusse. Seda broneeringumärget näeb ka igaüks netipanga kaudu oma kontole sisenedes, lisas Swedbank Läti esindaja.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. February 2018, 12:40

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing