Äripäev • 7. veebruar 2018
Jaga lugu:

Läti Swedbank kandis klientide arvele topelt raha

Swedbank kandis Lätis oma klientide kontodele topeltsummasid.   Foto: Erik Prozes

Osa Swedbanki Läti kliente sai täna oma kontole laekuva summa kahekordselt, näiteks juhtus selline asi lapsetoetust saavate emadega, vahendas Läti meedia.

Need, kes juba jõudsid selle raha välja võtta ja ära raisata, seda aga niisama kingiks ei saa, ütles panga esindaja Läti raadiole. „Täna juhtus selline olukord, küllaltki harukordne, kuid meie tehnikaajastul juhtub ka seda, et osa kliente sai oma arvele topeltkoguse raha. Sel juhul pole kliendil endal vaja midagi teha, sest pank avastas vea ja käivitas valesti kantud summade automaatse tagasiarvestuse,“ rääkis panga esindaja.

Kui inimene seda ei märganud ja kogemata raiskas talle mitte ette nähtud raha ära, siis on sellisel puhul tavaline protseduur, et summa märgitakse broneeringusse. Seda broneeringumärget näeb ka igaüks netipanga kaudu oma kontole sisenedes, lisas Swedbank Läti esindaja.

Vaata seoseid nende isikute ja firmadega:
Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas