Äripäev • 12. veebruar 2018
Jaga lugu:

Piima kokkuostuhind vabalanguses

Piimatootjad.  Foto: Andres Haabu

Piima kokkuostuhind on aasta algul järsult langenud, kuid hinnalangus tarbijateni jõudnud ei ole, kirjutas Eesti Päevaleht.

Piima hinna langus paneb põllumehed imestama. „Poes on hind sama, aga mina kaotan 20 000 eurot kuus,” kurtis Teedla Mõis OÜ juht Sulev Kuus. Kokkuostuhinna tuntavas languses süüdistatakse nii maailmaturu kõikumisi kui ka kaubanduskettide ihnust.

Mullu detsembris oli Eesti keskmine piima kokkuostuhind 331,7 eurot tonni kohta, kuid juba sel kuul maksab sama kogus 290 euro ringis. Kissa-Märdi taluperemehe Väino Viidebaumi sõnul on langus kestnud viimased neli kuud. „Veebruari hind oli 289 eurot, aga kui ma vaatan poehindu, siis seal pole midagi langenud,” nentis ta.

Eesti Päevaleht kirjutab, et piimatööstuste väitel on lepingud supermarketitega kuuekuulised, mis tõttu ei olegi hinnalangus poodidesse veel jõudnud.

Loe pikemalt tänasest Päevalehest.

Jaga lugu:
Hetkel kuum