Äripäev • 15. veebruar 2018 kell 10:56

Euroopas õitseb uute autode müügi äri

Uute autode müük on Euroopas kasvuteel.  Foto: Scanpix/Postimees

Aasta algas Euroopa Liidu uute sõiduautode turul positiivselt ja eelmise aasta jaanuari müük ületati 7,1% võrra, vahendas Autode Müügi- ja Teenindusettevõtete Eesti Liit AMTEL.

Kokku müüdi jaanuaris Euroopa Liidu riikides enam 1,2 miljonit uut sõiduautot, samas kui möödunud aasta jaanuaris piirdus müük 1,17 miljoniga.

Kasvu vedasid neli suuremat turgu: Saksamaal tõusis müük 11,6%, Itaalias 3,4%, Prantsusmaal 2,5% ja Hispaanias koguni 20,3%. Langustrendis aga jätkab Suurbritannia, kus jaanuari müük langes mullusega võrreldes 6,3%.

Eestis kasvas müük eelmise aasta jaanuariga võrreldes lausa 23,6%. Sarnaselt Eestile jätkus tõus ka teiste Balti riikide turgudel: Lätis kasvas uute sõiduautode müük jaanuaris 5,8% ja Leedus 15,4%. Positiivselt algas aasta ka meie põhjanaabri Soome turul, kus müük kasvas 6,6%.

Hetkel kuum