Kristjan Pruul • 16. veebruar • 1 min
Jaga lugu:

Saabi dividend valmistas pettumuse

Foto: Shutterstock

Rootsi kaitsetööstus Saab teatas täna tugevatest aastatulemustest, kuid oodatust väiksem dividendikavatsus põhjustas turgudel aktsiahinna languse.

Möödunud aastal kasvas Rootsi kaitsetööstuse käive 10 protsenti, 31,4 miljardi Rootsi kroonini, tegevuskasum kasvas 9 protsenti, 3 miljardi krooni ning puhaskasum 22 protsenti, 1,4 miljardi kroonini. Saabi kasum aktsia kohta oli möödunud aastal 13,1 krooni.

Ettevõte teatas, et soovitab aastakoosolekul kinnitada dividendiks 5,5 Rootsi krooni aktsia kohta, ühtekokku 588 miljonit Rootsi krooni. Reutersi andmetel oli oodatust nõrgem dividendikavatsus ka põhjus, miks Saabi aktsia Stockholmi börsil 9 protsenti langes.

Lisaks käibetõusule märkis Saab börsiteates ära ka tugeva tellimuste tõusu, mis on aastaga kasvanud 41 protsenti, 31 miljardi kroonini. Muu hulgas sai Saab möödunud aastal Austraalialt 9 uue fregati ehitamise tellimuse. Rootsi tellis Saabilt uue põlvkonna meretõrjerakette ning uue luurelaeva.

Selleks aastaks ennustab kontsern 5protsendilist käibetõusu ning tegevusmarginaali kerget paranemist.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt