Alyona Stadnik • 17 veebruar 2018

Krüptoraha liit: elame raha muutumise ajastul

Asse Sauga  Foto: Andras Kralla

Krüptoraha liidu juhatuse liige Asse Sauga tõdes tänasel Äripäeva krüptoraha konverentsil, et krüptoraha juures on palju iseõppimist. Tulevikus muutub krüptoraha süsteem tema hinnangul veel läbipaistvamaks.

"Raha kui tehnoloogia on pidevas muutumises vastavalt sellele, kuidas inimkond muutub," rääkis Sauga. "Meil on praegu privileeg elada raha muutumise ajastul."

Sauga meenutas, et bitcoin sai alguse 2008. aastal. “Alguses keegi ei uskunud, et see toimima hakkab,” märkis Sauga. Esimene kaevandamine toimus 2009. aastal. Esimesed regulatsioonid tekkisid 2015. aastal ja 2017. aasta oli juba suur ICO-aasta.

Sauga ütles, et bitcoin on rohkem kui rahasüsteem. "Praegu on kontroll suurkorporatsioonide käes, aga me liigume maailma, kus kõik on läbipaistvam, kus on põhimõte, et lõppkasutaja nii loob kui ka kontrollib olukorda," lausas Sauga. 

Sauga rääkis ka bitconi hinnast. "Kui bitcoini hind langeb, siis paljudel kaevandajatel ei ole mõistlik kaevanda, siis nad lõpetavad kaevandamise. Kui hind langeb, siis langeb ka võrgu nõudlus. Kui hind tõuseb, siis võrk läheb keerulisemaks ja tekib regulatsioon," rääkis Sauga. 

Päeva teises pooles räägib Sauga, kuidas ta krüptomüntidega raha kaotas. 

Täna toimub Äripäeva korraldatav krüptoraha konverents. Konverentsil tõdetakse, et krüptorahaga saab nii raha teenida kui ka raha kaotada. Aga kuidas võita? Milliseid krüptomünte sel aastal valida? Millised trendid krüptorahades valitsevad? Mida teha häkkerite ja maksuametiga? Vahendame uudiseid konverentsilt täna Äripäeva veebis.

 

Hetkel kuum