investor Toomas • 20. veebruar 2018
Jaga lugu:
Investor
Ainult tellijale

Brasiilia börsil läheb jätkuvalt hästi.
Brasiilia börsil läheb jätkuvalt hästi.  Foto: Bloomberg

Tugev globaalne majanduskasv ning USA dollari nõrgenemine on tekitanud minus mõtteid, et ka mina võiksin neilt nähtustelt kasu lõigata.

Kui möödunud aastal sõi suure osa minu tootlusest ära just nõrgenev dollar, siis nüüd on mul võimalus sama trend enda heaks tööle panna. Seda Brasiiliale panustava laiapõhjalise instrumendi IShares MSCI Brazil Capped (EWZ), mida juba praegugi oma portfellis oman, juurde ostmise kaudu.

Dollar toetab Brasiiliat

Nimelt on dollar arenevate turgude jaoks, mida Brasiilia kahtlemata on, kõige tähtsam valuuta. Eriti mõjutab dollari käekäik turgusid, mis sõltuvad toorainesektorist, täpsemalt tsüklilistest toorainetest. Mida nõrgem on Ameerika Ühendriikide valuuta, seda positiivsem mõju. Üks põhjus on see, et arengumaadel on sageli suur võlakoormus USA dollarites.

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Seotud lood

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt