Märt Belkin • 20. veebruar 2018 kell 14:33

Peaminister: Norvik tahab rikkuda Läti riigi mainet

Läti peaminister Maris Kucinskis  Foto: EPA

Läti peaministri sõnul üritab Norvik Banka omanik keskpanga juhti katuse pakkumise katses süüdistades kahjustada riigi ametivõimude mainet.

Läti suuruselt kaheksanda panga Norviku omanik Grigori Guselnikov kirjeldas intervjuus Associated Pressile, kuidas praegu altkäemaksu võtmises kahtlustatav Läti keskpanga juht Ilmars Rimševics üritas väidetavalt justkui katust pakkudes neilt välja pressida 100 000 eurot kuus ning käskis väikepangal otsida võimalusi rahapesu korraldamiseks.

Läti peaminister Maris Kucinskis, kes on välja öelnud, et Rimševics peaks ametlike altkäemaksukahtlustuste tõttu ameti maha panema, ütles siiski, et Norvik Banka ei suuda enda väiteid kuidagi tõestada, edastas Reuters.

„On põhjust arvata, et see on pigem Norvik Banka ja härra Guselnikovi katse kahjustada riigi imagot,“ ütles Kucinskis ajakirjanikele, vahendas Bloomberg. Ehkki pankuritelt on seda korduvalt küsitud, ei ole nad ametivõimudele esitanud tõendeid, mis süüdistusi kinnitaks.

Ka Norvik Banka enda minevik pole just kõige puhtam. Paari Eesti ettevõtja varasema hinnangu järgi on Norvik Banka olnud seotud Vene oligarhidega.

 

Hetkel kuum