Äripäev • 21. veebruar 2018 • 1 min
Jaga lugu:

Eestlane töötab aastas kuu jagu rohkem kui soomlane

Ehitajad objektil.  Foto: Raul Mee

Aastal 2016 oli soomlase keskmine palk 3363 eurot kuus, eestlasel 1040. Lisaks selgub OECD 2016. aasta töötundide statistikast, et eestlane rügab aasta peale ka kuu jagu rohkem tööd teha, vahendas Postimees.

OECD 2016. aasta statistika järgi töötavad eestlased 1855 tundi aastas, mis teeb keskmiselt kaheksatunnise tööpäeva. Leedukad ja lätlased töötavad eestlastest vaid napilt rohkem, leedukate keskmine töötundide arv aasta peale on 1885 tundi, lätlastel natuke enam ehk 1910 tundi.

Eestlaste keskmine töötundide arv aastas aga ületab 202 tunni võrra soomlaste oma, kes töötavad aasta peale 1653 töötundi ehk neil on seitsmetunnised tööpäevad. See tähendab, et eestlased teevad aasta peale natuke rohkem kui ühe kuu jagu rohkem töötunde kui põhjanaabrid, kirjutas Postimees.

Loe lähemalt Postimehest.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt