Äripäev • 22 veebruar 2018

Patria tõi välja Ugandas mõrvatud soome ärimehe surma uusi asjaolusid

Ugandas Kampalas asuv luksushotell, kust leiti soome ettevõtja surnukeha. Surma uuritakse kui mõrva.  Foto: epa

Soome riiklik kaitsetööstuskontsern Patria andis teada Ugandas hotellitoast surnuna leitud soome ettevõtja surmaga seotud uutest üksikasjadest, vahendas Yle.

Patria tegevjuht Olli Isotalo rääkis eilsel pressikonverentsil, et Ugandas surnud soome ettevõtja võttis ise ühendust Patria müügijuhiga ja talle anti materjalid, et turundada Pasi soomukeid Mosambiigis ja Ugandas. Kokku vahetasid ettevõtja ja tegevjuht 18 e-kirja ja kohtusid neljal korral.

Isotalo märkis, et kõnealuses loos rikkus ettevõte oma enda sise-eeskirju, ning lubas, et tulevikus tegutseb ettevõte palju ettevaatlikumalt ning kaastöötajad peavad hakkama läbima eetikakursusi.

Pressikonverentsil rääkis Isotalo veel, et loos osalenud müügijuht ei tööta enam Patrias. Ta ütles ka, et mingit survet riigivara haldamisosakonna ega vastava ala ministri poolt pole neile olnud. Patria esindaja sõnul polnud ettevõttel mingit seost eksministri Suvi Lindéniga ning ettevõttes ei tea keegi, mida ta tegi koos surnud ärimehega Ugandas.

Soome ettevõtja, 42aastane Tuomas Juha Petteri Teräsvuori, kes esindas Soome turvafirmat TTCG Finland Oy, leiti paar nädalat tagasi surnuna Uganda pealinna Kampala luksushotellist. Eile teatati, et tema verest leiti kokaiini ja putukamürgi jälgi. Teräsvuori surma uurib politsei kui mõrva, mille eest peetakse kahtlustatavaks tema elukaaslast, kes oli Ugandas ärikontaktide loomise võtmeisik.

Nii Soome kui Uganda meedia on kirjutanud, et Teräsvuori esindas Soome valitsusega seotud sõjatööstusettevõtteid ning oli ärireisil koos endise kommunikatsiooniministri Suvi Lindéniga. Teräsvuoril olid Ugandas kaasas ka mõned Soome sõjatööstuse firma Patria toodete näidised.

Hetkel kuum