Äripäev • 24. veebruar 2018 • 1 min
Jaga lugu:

Vaata, kust tuuakse Eestisse vääriskive

Teemandid.  Foto: Reuters/Scanpix

Ehkki eestlased ei ole eriti suured vääriskivide armastajad, aga tänasel Vabariigi aastapäeva vastuvõtul üksjagu vääriskive ja pärleid ilmselt siiski kantakse, kirjutab Postimees.

Statistikaameti andmetel imporditi eelmisel aastal looduslikke teemante veidi enam kui poole miljoni euro väärtuses, mis on enam-vähem selle kümnendi keskmine.

Kõige Rohkem imporditi teemante 2013. ja 2014. aastal, vastavalt 1,5 ja 1,2 miljoni euro väärtuses.Vaata Postimehest graafikuid, millistest riikidest ja kui palju tuuakse Eestisse vääriskive.Värvilisi vääriskive ja ehtekive (mida meil tavatsetakse poolvääruskivideks kutsuda) imporditi eelmisel aastal kokku 5,5 tonni enam kui 100 000 euro väärtuses. Ka värvilisi vääris- ja ehtekive imporditi kõige rohkem 2013. ja 2014. aastal.Pärleid imporditi eelmisel aastal 18144 euro väärtuses, mis oli peaaegu poole vähem kui 2016. aastal. Kõige rohkem imporditi pärleid Eestisse 2008. aastal (34 639 euro väärtuses).Loe pikemalt Postimehest.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt