Äripäev • 8. märts 2018 • 1 min
Jaga lugu:

Eesti juhib Balti riikide seas

Foto: PantherMedia/Scanpix

Balti riikide ühinemis- ja ülevõtmistehingute turg, mille tehingute hulk ja maht kahanesid eelmisel aastal, pöördub tänavu Euroopa tugeva majanduskeskkonna toel taas tõusule, tõdetakse advokaadibüroo Ellex Raidla ja MergerMarketi koostöös valminud analüüsis Baltic M&A Monitor 2018.

Ellex Raida partneri ja M&A tehingute valdkonna juhi Sven Papi sõnul tegid üle poole (58%) Balti riikide tehingutest välismaised investorid, mis kinnitab välisinvestorite usku Balti majandus- ja ärikeskkonda. Suuremate, üle 5 miljoni dollarilise väärtusega tehingute poolest oli mullu Balti riikides mõningane tagasiminek võrreldes varasema aastaga, lausus Papp.

Tema sõnul võime aga olla uhked, et Balti tehinguturu vedajaks oli kindlalt Eesti. Eestis tehti ligi pooled suurtest Baltikumi tehingutest ehk 43%, samal ajal kui Läti osakaal oli 30% ja Leedus vaid 27%. Kui arvestada juurde ka väiksemad tehingud, siis on Papi sõnul Eesti tehinguturg viimase kolme aasta jooksul pidevalt elavnenud.

Tema hinnangul võib praegu turul ettevalmistatavaid, kuid veel konfidentsiaalseid tehinguid arvesse võttes eeldada, et 2018. aasta tuleb Eestis taas aktiivne tehinguaasta. “Optimistlik väljavaade toetab kindlasti ka majanduskasvu prognoosi ning vastupidi,” nentis Papp.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt