Keskmisel Eesti investoril pole palju

19. märts 2018, 06:00
Siluetid.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20180319/NEWS/180319760/AR/0/AR-180319760.jpg

Keskmisel Eesti investoril on kontol 2000 euro eest aktsiaid, kõige tõenäolisemalt Tallinki või Olympicu väärtpabereid.

Kokku on Tallinna börsil umbkaudu 23 700 investorikontot. Neist omakorda „unikaalseid“ investoreid on jupp maad vähem, sest hulk investoreid eelistab oma aktsiaid mitme firma all hoida.

Investoreid, kes hoiavad portfellis vaid üht aktsiat, on börsil kokku 150. Swedbank Marketsi valdkonnajuht Andres Suimets tehingute statistikast seda trendi ei tähelda, et Eesti börsile investeeritaksegi nimme väike summa, et siis suurema rahaga maailmabörsidel ilma tegema minna.

„Väga palju on neid, kes piirduvad kodubörsiga ja pigem kasvatavad oma investeeringuid siinsetes ettevõtetes. Paljud neist mõistavad kohalikke ettevõtteid paremini ja omavad head ülevaadet nende tegutsemisest,“ ütles Suimets.

Eesti börsi on viimastel aastatel toetanud ettevõtete paranevad majandustulemused, hea dividenditootlus ja ettevõtete võrdlemisi soodsad suhtarvud. Samas tuleb teinekord mõne firma potentsiaali realiseerumist õige kaua oodata ning Tallinna börs pakub ehk vähem närvikõdi kui Wall Street, kus lisaks ettevõtte enda tulemustele mängivad suuremat rolli ka makromajanduslikud näitajad ja maailmapoliitika. „Kahtlemata on maailm suur ja lai ja tasub kindlasti portfelli kaaluda välismaiseid ettevõtteid või börsil kaubeldavaid fonde, aga kodubörs võiks alati olla koht, kust alustada ja millel silma peal hoida – märkimisväärne osakaal meie klientidest vaatab eelkõige kohalikku börsi,“ ütles Suimets.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. March 2018, 18:42

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing