Äripäev • 22 märts 2018

Autokaubaveol rikuti reegleid üle 400 korra

Foto: Veiko Tõkman

Autokaubaveo komisjoni tuvastas eelmisel aastal 414 rasket autoveoalast rikkumist, mida on 15 protsenti vähem kui 2016. aastal.

Rikkumistest koguarvult on endiselt esikohal mootorsõiduki või autorongi lubatud täismassi rohkem kui 20protsendiline ületamine, kuid võrreldes mullusega on Eesti vedajatel selliste rikkumiste arv vähenenud 123 rikkumiselt 2016. aastal 109 rikkumiseni 2017. aastal, teatas ministeerium. 

Sõidumeeriku tööd häirida võimaldava seadme kasutamise juhtumite arv on endiselt suur, nii 2016. kui 2017. aastal tuvastati Eesti autojuhtide kontrollimisel 62 rikkumist.

Eelmise aasta viimases kvartali ja selle aasta alguskuude kohta algatas majandusministeerium haldusmenetluse 15 vedajale, kelle autovedude kontrollimisel nii Eesti kui välisriikide teedel oli tuvastatud raskeid autoveoalaseid õigusrikkumisi, mille eest on karistatud vedajat või vedu teostanud autojuhti.

Raskematest rikkumistest esines kõige enam autojuhi poolt sõidumeeriku tööd häirida võimaldava seadme kasutamist, sõidumeerikus teise isiku juhikaardi kasutamist ja mootorsõiduki või autorongi lubatud täismassi rohkem kui 20protsendilisi ületamisi.

Hetkel kuum