Äripäev • 2. aprill 2018 kell 11:00

Kas järgmisena paneb uksed kinni Venemaa kaubandusesindus Londonis?

Venemaa trikoloor  Foto: AFP/Scanpix

Venemaa võtab tarvitusele vastumeetmed, kui Suurbritannia peaks Londonis sulgema Vene kaubandusesinduse, hoiatas täna Venemaa president Vladimir Putini pressiesindaja Dmitri Peskov.

Briti väljaanne The Daily Telegraph kirjutas täna, et Suurbritannia valitsus kaalub võimalust sulgeda Londonis asuv Vene Föderatsiooni kaubandusesindus.

"Moskva analüüsib täie põhjalikkusega iga ebasõbralikku sammu, mis Venemaa suhtes tehakse, ja iga ebasõbralik samm leiab ka hiljem vastuse, mis vormistatakse vastavalt. Seepärast ärgem jookskem sündmustest ette, ilma tähelepanuta ei jäta Moskvas selliseid samme keegi," vahendas RIA Novosti Peskovi sõnu.

Venemaa ja Suurbritannia suhted jahenesid pärast seda, kui 4. märtsil mürgitati närvigaasiga Inglismaal Salisburys elavat endist topeltagenti Sergei Skripali ja tema tütart. Teadaolevalt oli tegemist Venemaal väljatöötatud närvigaasiga, mida hakati looma juba Nõukogude Liidu päevil. Venemaa on ägedalt kõiki neid süüdistusi tõrjunud, öeldes, et mingit sellise gaasi väljatöötamise programmi pole olnud ei NSV Liidus ega ka praegusel Venemaal.

Kahe riigi vaheline konflikt sai veelgi lisa, kui London saatis riigist välja 23 Vene diplomaati, millele Venemaa vastas samaga - saatis välja 23 Briti saatkonnatöötajat ning otsustas sulgeda Suurbritannia suursaatkonna Peterburis ja peatada Briti Nõukogu tegevuse Venemaal.

Hetkel kuum