Äripäev • 2 aprill 2018

Märts oli Läti pankades hoiuste sulamise kuu

Foto: PantherMedia/Scanpix

Märtsis vähenes Läti pankade hoiuste kogumaht 1,209 miljardi euro ehk 6,2 protsendi võrra, kirjutas Läti majandusleht Dienas Bizness.

Läti finants- ja kapitaliturgude komisjon FKTK teatas, et pärast mahu vähenemist on hoiuste kogumaht Läti pankades 18,176 miljardit eurot. Kõige järsem hoiuste väljavool registreeriti komisjoni teatel 1. märtsil, mil see oli 210,642 miljonit eurot, järgnesid 2. märts 179 miljoni ning 20. märts 139 miljoni euroga.

Veebruari lõpus oli Läti pankade hoiuste maht 19,385 miljardit eurot, veebruari algul oli see veel 20,397 miljardit.

Komisjoni juht Peters Putninš on varem öelnud, et mitteresidentide hoiused moodustavad Läti pankades alla 5 protsendi ning et pärast valitsuse otsust keelata pankadel riiulifirmade teenindamine peaks üldine hoiuste hulk vähenema 4-5 miljardi euro võrra.

Hetkel kuum