Martin Helme: riik peedistab väikeettevõtjat

03. aprill 2018, 08:00
Martin Helme
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20180403/NEWS/180409935/AR/0/AR-180409935.jpg

Äripäev kirjutas täna, et maksu- ja tolliamet hakkab väikefirmadele ettekirjutusi tegema, et nood ei maksaks palga asemel ainult dividende. EKRE poliitiku Martin Helme hinnangul on see väikeettevõtja kiusamine.

Helme kirjutab enda Facebooki lehel, et MTA uus plaan on järjekordne näide sellest, kuidas kiusatakse väikeettevõtjaid, peamiselt perefirmasid.

"Oh jah, järjekordne näide sellest, kuidas kiusatakse väikeettevõtjat, peamiselt perefirmasid. Need on inimesed, kes maksavad tulumaksu, aga sotsmaksu hoiavad minimaalse. Teevad tööd, toidavad enda ja oma pere ära. Panevad oma teenitud raha majandusse ringlema. Need on inimesed, kes tahavad olla oma aja ja oma otsuste peremehed, ei taha olla palgatöötajad," kirjutab Helme ja lisab, et riik läheb neid inimesi peedistama, et nillida 15miljonise käibe juures kolmandikku endale.

"Mida saavutatakse?" küsib Helme ja jätkab: "Eks ikka seda, et paljud neist lõpetavad tegevuse, vähemaks jääb mingit nišiteenust või toodet. Vähemaks jääb endaga ise hakkama saavaid vabu kodanikke. Vähemaks jääb ettevõtlust. Vähemaks jääb tegusaid inimesi Eestis, sest paljud neist näitavad, mis nad taolisest asjast arvavad sellega, et kolivad mujale elama."

Kõige õõvastavam on Helme sõnul kogu selle jutu juures plaan, et maksuamet hakkab firmade omanikele ette kirjutama, kui suurt palka tuleb inimestele maksma hakata. "Enam tülgastavamat näidet käsumajandusest ei ole vist võimalik leida?" kirjutab EKRE üks juhtfiguure. "Ma jälestasin kolhoosikorda N. Liidus, jälestan seda ka euroliidus. Põhjused on ka samad."

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. April 2018, 12:15

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing