Kreml eitab Venemaal oligarhide olemasolu

05. aprill 2018, 13:54
Moskva Punane väljak
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20180405/NEWS/180409821/AR/0/AR-180409821.jpg

Täna teatas CNN viitega oma allikatele, et eriprokurör Robert Muelleri meeskond, kes uurib Venemaa võimalikku sekkumist USA presidendivalimistesse, on üle kuulanud kaks vene oligarhi. CNN kõnealuste isikute nimesid ei avaldanud.

Telekanal lisas, et üks ärimees kuulati üle ja otsiti läbi kohe pärast eralennukiga maandumist New Yorgis, teisega vesteldi tema hiljutise USA visiidi ajal. Lisaks on Muelleri kaastöötajad esitanud mitteametliku kutse veel ühele vene suurettevõtjale, vahendas CNN.

Venemaa presidendi Vladimir Putini pressiesindaja Dmitri Peskov ütles uudist kommenteerides, et Kremlis pole keegi kuulnud sellest, et USAs kuulataks üle või otsitaks läbi Vene oligarhe. Vene ärileht Vedomosti kirjutab, et Peskovi sõnul pole Kreml selliste sündmuste kohta infot saanud ka üheltki Vene suurärimehelt.

Lisaks võttis Peskov ette väljendi "Vene oligarhid", mida pidas üldse kohatuks: "Ammu on möödas aeg, kui Venemaal olid oligarhid - Venemaal ei ole oligarhe."

Lisaks CNNi uudisele kirjutas täna ka Washington Post, tuginedes oma allikatele, et lähiajal avalikustatakse kuue Kremliga lähedastes suhetes Vene ettevõtja nimed, kes lisatakse USAs sanktsioneeritud isikute nimekirja, ning Reuters vahendas omakorda, et peatselt avalikuks saavas mustas nimekirjas on 19 Venemaaga seotud isikut ja viis organisatsiooni.

"Mingit ametlikku kinnitust nendele juttudele me pole näinud. Meedias väidetule me tugineda ei saa. Ootame ära ametliku teate," luges Peskov Kremli esindajana selle teema ammendunuks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. April 2018, 14:00

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing