Äripäev • 5 aprill 2018

Levira ärikasum kasvas mullu viiendiku võrra

Leciral on üle Eesti 22 sidemasti.  Foto: Veiko Tõkman

Digiteenuste ettevõtte Levira ASi konsolideeritud müügitulu oli 2017. aastal 10,9 miljonit eurot ning ärikasum (EBITDA) kasvas 20%, 3,6 miljonile eurole.

Levira investeeringud ulatusid mullu 1,9 miljoni euroni, millest suur osa paigutati kõrgtehnoloogiliste teenuste arendamisse. Levira nõukogu kinnitas majandustulemused eilsel koosolekul, teatas ettevõte.

"Levira omandab üha rohkem kaasaegse tehnoloogiaettevõtte näo, mida kinnitab eelmise aasta majandustegevuse kokkuvõte. Müügitulu suurenes eelnenud aastaga võrreldes kolm protsenti ning jõulist kasvu näitasid ettevõtte IT-teenuste ja teletootmise ärisuund, mis kasvasid vastavalt 46 protsenti ning 30 protsenti. Häid tulemusi näitasid ka võrgu- ja meediateenused," ütles Levira juhatuse esimees Tiit Tammiste.

Levira sisenes 2017. aastal asjade interneti (IoT) turule ning sõlmitud kliendilepingutest moodustavad põhilise osa kauglugemislahendused. Meediateenuste osas õnnestus Leviral leida nii uusi kliente kui ka kasvatada olemasolevate klientide teenuste mahtu. Uus teletootmise ülekandejaam on aidanud Leviral senisest märksa paremini kanda kinnitada Skandinaavias.

Levira eksporditeenuste maht moodustas 27% tuludest ning välisturgudest olid suurema osakaaluga Suurbritannia, Rootsi ja Läti.

Levira 2016. aasta müügitulu ja ärikasum (EBITDA) olid vastavalt 10,6 miljonit eurot ja 3 miljonit eurot.

Levira aktsionärid on Eesti Vabariik ja Prantsuse telekommunikatsiooniettevõte TDF vastavalt 51- ja 49protsendilise osalusega.

Hetkel kuum